28% flere besøgte World Cup

21-10-2024 10:56

Det er dagen derpå for et af årets største stævner på dansk grund, og det blev en særdeles vellykket weekend i Herning med mange besøgende, der kom for at se ridning på højeste niveau

Det danske flag blev hejst adskillige gange i løbet af de fem stævnedage. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Hernings Hal M har i den forgangne weekend dannet rammen om det årlige World Cup-stævne, hvor der blev taget hul på FEI World Cup-sæsonen i den vesteuropæiske liga i dressur. Også en række andre dressurklasser samt internationale springklasser op til 3-stjernet niveau var på programmet.

Det danske OL-sølvhold var samlet og kvitterede med flotte ridt, hvor det ikke overraskende blev Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall II, der tog sejren i FEI World Cup Grand Prix Kür præsenteret af Ecco foran 4.500 tilskuere i Jyske Bank Boxen lørdag eftermiddag.

Tribunerne var fyldte til World Cup-kür, hvor Cathrine Laudrup-Dufour red af banen til tilskuernes applaus. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stævnets højeste springklasse løb af stablen lørdag aften, hvor 36 ryttere var til start i Stutteri Ask Grand Prix. Ud af omspringningens ni ryttere sikrede hollandske Jur Vrieling på hoppen Helwell du Chabus e. Elvis Ter Putte/ Orlando sig sejren efter to fejlfrie runder over de 150 cm høje forhindringer.

Du kan her på Ridehesten.com læse en lang række nyheder fra de fem dages hestefest i Herning, hvor du kan få et overblik over de bedste resultater samt finde interviews, baggrundshistorier og meget mere. Se desuden alle resultater på Equipe.

Der blev leveret mange flotte ridt og resultater. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tilfreds arrangør
Casper Cassøe Krüth, der er arrangør af stævnet og direktør for stævneselskabet World Cup Herning P/S, var glad efter fem intense dage og udtaler:

Jeg er taknemmelig for, at det danske OL-sølvhold bakkede op omkring stævnet. At de kom med deres OL-heste, og dermed gav hjemmepublikummet mulighed for at vise deres glæde og stolthed over ryttere og hestes præstationer i sommer. Og det var helt magisk at opleve publikums stående applaus til vores bedste ryttere, siger Casper Cassøe Krüth og fortsætter:

– Vi har set helt ekstremt flotte præstationer af de hjemlige ryttere og heste i spring- og dressurklasserne. Ved at give plads til at også de unge talenter får mulighed for at udvikle sig i de ekstraordinære rammer, er World Cup-stævnet i høj grad medvirkende til at støtte talentudviklingen i dressur og springning. Det er også en del af den opgave, stævneselskabet er etableret for at løfte, understreger Cassøe Krüth og udtrykker også sin taknemmelighed for opbakningen fra samarbejdspartnere og sponsorer samt ikke mindst de 250 frivillige og de mange officials; dommere, banedesignere, stewards, dyrlæger, paramedicinere med flere, som hver især stiller deres viden og erfaring til rådighed under stævnet. Det skriver World Cup Herning i en pressemeddelse.

Casper Cassøe Krüth var godt tilfreds med afviklingen af stævnet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Mange besøgende
Særligt lørdag var der fyldte haller og mange mennesker på tribunerne, og årets World Cup stævne bød på en besøgsfremgang på 28% sammenlignet med sidste år. Alt i alt besøgte 20.326 hesteentusiaster stævnet.

– Efter en flot gennemførsel af World Cup-stævnets sjette udgave vil jeg meget gerne lykønske arrangørerne og samtidig takke udstillerne for deres opbakning, lyder det i en pressemeddelse fra Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, som fortsætter og siger:

– Også et stort tillykke til vinderne og hjertelig tak til de meget dedikerede deltagere, officials og arrangørens 250 uundværlige frivillige samt de mange tusind gæster fra hele Danmark og udlandet. Sammen har de skabt den helt særlige stemning og det gode fællesskab blandt de tusindvis af passionerede hesteglade.

Nu venter det næste store hestearrangement i MCH, som naturligvis er Dansk Varmblods Hingstekåring og Gallashow i marts 2025.

Kilde: World Cup Herning

Fredag eftermiddag var der medaljefejring af årets danske OL- og PL-ryttere, hvor bl.a. Nanna Skodborg Merrald, Nadja Aaboe Sloth, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour blev hyldet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ridehestens fotografer var klar bag kameraerne til størstedelen af klasserne til stævnet, og du kan allerede nu finde alle billederne under "fotos" her på vores hjemmeside.