Fantastisk nyt ridecenter i Vestbirk (video)

26-04-2019 20:16

Annika Knudsen Lorentsen

I dag inviterede Vestbirk Musik- & Sportsefterskole til åbent hus og indvielse af deres nye ridecenter. Det var en eftermiddag med mange spændende indslag og hyggeligt samvær mellem hestefolk fra nær og fjern

For syv år siden blev beslutningen taget om at Vestbirk Musik- & Sportsefterskole ville udvide deres gamle ridecenter, men der opstod komplikationer i forhold til dette på grund af en nærliggende gravhøj, så en plan B måtte sættes i værk. En ny beslutning blev taget om i stedet at bygge et nyt ridecenter op fra bunden ved siden af det gamle, og for et år siden gik byggeprojektet i gang. I dag står et storslået ridecenter færdigt, og det var helt sikkert en god beslutning der blev taget, selvom det ikke var den oprindelig plan.

I dag var det så blevet tid til den officielle åbning af det nye ridecenter, som allerede rummer både efterskoleelevernes heste, men også privatopstaldere. Ligesom både Philip Melby og Anni Pape har deres heste stående. Anni Pape er efterskolens afdelingsleder for ridecenteret, mens Philip Melby er tilknyttet som underviser på fuldtid.

Stor opbakning

Det var utrolig mange mennesker der i dag mødte op for at se det nye ridecenter, stemningen var i top og forstanderen for Vestbirk Musik- & Sportsefterskole, Jens Lejsgaard, fortalte om processen med at få bygget ridecenteret.

Desuden var der også et band fra efterskolens musiklinje, som underholdte med musik på en scene mellem de to ridebaner. Se et lille klip fra Jens Lejsgaards tale i videoen nedenfor.

Dagens åbning bød også på mange forskellige rideindslag. Efterskolens ryttere lavede opvisning både med springning, men også en flot kvadrille opvisning. 

Copyright Ridehesten.com
Nogle af eleverne fra ridelinjen gav en flot kvadrille opvisning.

Desuden var to af efterskolens gæsteundervisere Mette Ehlers i dressur og Kristian Skovrider i springning tilstede, og de gav begge en opvisning indenfor deres discipliner. Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald sluttede dagen af med en opvisning på Blue Hors Zirrus.

Glade ryttere på Vestbirk

Både efterskoleeleverne som har medbragt deres heste og private opstalderne er allerede rigtig glade for at være på det nye ridecenter, hvor faciliteterne er i særklasse. Se i videoerne nedenfor hvor Maja Brink Jakobsen, som er efterskoleelev og Sara Spåbæk Johansen, som er privatopstalder fortæller om hvordan det er at være på Vestbirk Ridecenter.

I fremtiden vil Vestbirk Ridecenter rumme både efterskolens elever, private opstaldere, ligesom der også vil blive holdt forskellige arrangementer i de flotte rammer. Dansk Varmblods Følauktion Nord vil fremover finde sted hos Vestbirk Ridecenter, arrangementet finder sted første gang den 21. september 2019. 

Vil du gerne vide endnu mere om det nye ridecenter i Vestbirk, så vil vi i vores juninummer af Magasinet Ridehesten bringe en artikel om netop det.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner