Dyreste føl til Per Thybo

16-09-2023 22:33

Britt Carlsen

Avl

Følauktion Jylland satte 56 føl under hammeren i Vestbirk Ridecenter, og det dyreste spring- og dressurføl gik til samme køber; Per Thybo

Copyright Ridehesten.com
56 føl kom under hammeren på Vestbirk Ridecenter. Foto: Ulrik Kristensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Auktionarius Flemming Schultz gjorde et fremragende job her til aften, da han svingende hammeren over 56 udbudte Dansk Varmblods-føl på Vestbirk Ridecenter. Auktionen var arrangeret af Dansk Varmblods region 4, 5 og 6 og der var god budlyst både i hallen og på telefon, hvor publikum kunne følge auktionen live via SportsWeb.

Copyright Ridehesten.com
Per Thybo fik hammerslag på 120.000 kr. for føllet Jeopardy S fra Flemming Schultz og Sally-Ann Hjort. Foto: Ulrik Kristensen

Hele 76% af føllene blev solgt og det dyreste spring- og dressurføl gik til samme køber; Per Thybo fik hammersalg på 120.000 kr. for hingsteføllet Jeopardy S e. Jovian/Belstaff ud af en præstationsstærk hoppestamme med flere avlshingste og Grand Prix-heste. Det var også Per Thybo som stod med sidste bud på hingsteføllet D’Amour e. Action Man Ask Z/Cornet Obolensky ud af Carsten Carstensens stærke hoppestamme, med ESRDH-hoppen Diana til mormor, Diana som har opnået en guldmedalje for afkom. Hammerslagsprisen for dette spændende springføl blev på 52.000 kr.

Copyright Ridehesten.com
Hammerslag på 80.000 kr. til Christian Vang Lauridsen for RM's Deconte. Foto: Ulrik Kristensen

Christian Vang Lauridsen var også på indkøb i det jyske, og han sikrede sig det næst dyreste dressurføl, hingsteføllet RM’s Deconte e. Blue Hors Viconte/Detroit, et klasseføl med en særdeles succesfuld hoppestamme. Christian fik hammerslagspris på 80.000 kr.

Copyright Ridehesten.com
Igen gjorde de frivillige mønstrer et fremragende arbejde under auktionen. Foto: Ulrik Kristensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

”Vi er særdeles godt tilfredse med afviklingen af auktionen og salgsprocenten,” fortæller Ulrik Kristensen fra Auktionsudvalget. Gennemsnitsprisen på godt 42.000 kr. er høj, som markedet er i år, bemærkede han videre. Han glædede sig over budlysten i salen og via telefonen, og der var en god stemning undervejs.

Se kollektionen HER

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen