Fandt bilen der dræbte hendes hest

10-09-2022 14:37

Annika Knudsen Lorentsen

Gitte Guldhammer fik beskeden om, at hendes hest var blevet kørt ihjel, mens hun var på ferie - hun fandt selv bilen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nordjyske fortæller historien om Gitte Guldhammer, der mistede sin islænder Saga på tragisk vis, alt imens, at hun selv var afsted på ferie. 

Natten til den 20. august blev Saga kørt ned af en grå BMW med en ukendt fører. Saga stod hos Gittes veninde, og veninden blev vækket af en stort rabalder midt om natten. Få minutter efter kom en panisk hest løbende forbi vinduet. 

Veninden stod selvfølgelig op for at få den løsslupne hest tilbage i indhegningen og idet samme hørte hun noget pusle fra træerne længere nede på marken. Her lå Saga og prustede, og Gittes veninde kunne se, at Saga var kommet slemt til skade. 

Politi og dyrlæge kom til stedet, og dyrlægens kom med en klar melding om, at det var bedst hvis Saga blev aflivet med det samme. Tilbage af bilen som havde ramt Saga var stumper og en nummerplade.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg kan ikke forstå, hvordan man bare kan forlade et dyr på den måde. Den kunne jo have endt med at ligge der i flere timer. En hest er et kæledyr som alle andre, som nogen holder rigtigt meget af. Hvordan kan man gøre det mod andre? Det kan jeg slet ikke forstå. Det her har været så uhyggeligt hårdt, fortæller Gitte til Nordjyske. 

Siden ulykken har Gitte ledt efter bilen ved at ride rundt i området, og tirsdag fandt hun bilen. Den var parkeret i et afsides skovområde og bilen var pakket ind i bånd fra politiet, som dog ikke havde oplyst den ansvarlige om sagen med Saga omkring fundet af bilen. 

– Jeg kan ikke få svar på, hvad der rent faktisk er sket med min hest. Det er næsten ubærligt, fortæller hun.

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner