Everian L bedste 7-års i dag

13-10-2022 15:47

Den indledende klasse for 7-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur på Blue Hors blev vundet af Anna Kasprzak og UVM-hesten Everian L

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak Everian L. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i den indledende klasse for 7-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur bestod dommerpanelet af Sabrina Hesselhede og Jesper Holst Hansen, og de skulle denne gang dømme 15 ekvipager. Hos de 7-årige heste gælder det, at de otte bedste i den indledende klasse sikrer sig direkte vej til søndagens finalen, hvor de får selskab af de to bedste fra lørdagens trøstfinalen.

Anna Kasprzak kunne i dag sikre sig førstepladsen med sin sorte DV-vallak Everian L e. Everdale/ Hochadel (opdr. Karsten Bundgaard), der også repræsenterede Danmark ved UVM i Ermelo. Anna har sammen med sin ansatte i Future Dressage, Josefine Hoffmann, intet mindre end fem heste med til championatsfinalerne. Everian L satte næsten ikke en hov forkert i dag og osede af potentiale for de sværere øvelser. Dommerne  var begejstrede og roste bl.a. Annas ridt og Everians kvalitet med ordene: "Flotte changementer, god tendens i pirouetterne og nogle flotte, smidige traversader. Med hensyn til kapaciteten så vi topkvalitet hele vejen rundt."

Det blev en helt suveræn sejr både for program og kvalitetskaraterer. Sidstnævnte blev til 9 for trav og skridt, 9,2 for galop, 8,9 for ridelighed og 9,2 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Highfive Fuglsang redet af Anders Uve Sjøbeck Hoeck. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Endnu en talentfuld DV-hest og UVM-deltager kom ind på andenpladsen, nemlig Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/ De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland), der blev flot redet af Anders Uve Sjøbeck Hoeck. Her gav dommerne 8,8 for både trav og galop, og de betegnede hesten som imponerende i trav og galop. Om rideligheden sagde de: "Flotte changementer, god tendens i pirouetterne og nogle flotte traversader men momentvis dyb fortil.", og om trav og galop lød det "Traven er taktfast, imponerende og med god skulderfrihed og bæring. Galoppen er taktfast og rummelig, god smidighed og gode bagben, men må gerne være mere op-adbakke."

Copyright Ridehesten.com
Suarez og Signe Kirk Kristiansen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere avlshingst Suarez e. Sezuan/ Desperados ejes og rides af Signe Kirk Kristiansen, som besatte tredjepladsen med den billedskønne og meget velgående vallak. Højdepunktet her var galoppen, der blev belønnet med 8,6, mens der blev givet 8,5 for kapacitet. Det samlede resultat blev 77,685%

Med 77,053% kom berider Anne-marie Hosbond ind på fjerdepladsen med EVO Schubidoo e. Blue Hors Schubidoo e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Hotline (opdr. Stutteri Evo ApS). Stutteri Evo har intet mindre end seks hest med til championatsfinalerne, og de rides alle af berider Anne-marie Hosbond. Schubidoo blev belønnet med 8,5 for galop go 8,3 for ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Anne-marie Hosbond og EVO Schubidoo. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Berider Karin Nissen red sin og Grethe Kristensens iøjnefaldende DV-vallak Scaglietti V. e. Sezuan/ Lauries Crusador xx (opdr. Iben Leere Kamp) ind på femtepladsen med højdepunkter som 8,4 for trav, 8,5 for trav og 8,3 for kapacitet.

Resultat af 7-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Karin Nissen og Scaglietti V. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen