Eric Lamaze sætter ridning på pause for helbredet

18-11-2021 12:54

Christine Krogh Frausing
Skribent

Eric Lamaze sætter ridningen på pause, da han på nuværende tidspunkt har en sygdom der kræver alt hans fokus og kræfter. Beth Underhil overtager derfor Eric's heste, til der er mere klarhed over Eric's helbred

Copyright Ridehesten.com
Eric Lamaze og Fine Lady 5 ved OL i Rio, hvor parret tog en individuel bronzemedalje. Foto: Ridehesten/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere canadiske OL-deltager bosat i Belgien, Eric Lamaze tager orlov fra ridningen, da hans helbred kræver fuldt fokus. Eric's kollega, Beth Underhill overtager top hestene, så længe Eric er væk fra sporten, skriver Horse & Hound.

Eric vandt individuelt guld, samt hold sølv ved OL 2008 i Beijing på hans berømte hest, Hickstead. Herefter gentog Eric succesen ved OL i Rio 2016, hvor han denne gang red sig til en individuel bronzemedalje med Hoppen Fine Lady 5. Eric er i skrivende stund den mest succesfulde rytter fra Canada, og har siden 1993 været på det canadiske landshold. Listen over medaljer er lang, men nu sættes karrieren altså på pause.

Eric har de sidste 3 år kæmpet med en hjernetumor, og nu sætter han helbredet i første række. Allerede i sommers skulle en hård beslutning tages, da Eric valgte ikke at rejse til Tokyo for at ride OL. 

– Mit helbred er noget jeg tager meget seriøst, og jeg har besluttet at Tokyo ikke er det bedste sted for mig. Selvom mit helbred er stabilt lige nu, så er der forskellige risikofaktorer der skal overvejes grundigt, fortalte Eric i en pressemeddelelse tidligere på året. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Beth Underhill overtager derfor top hestene, så snart de er ankommet fra Belgien til Eric's stald i Wellington, Florida. 

– Jeg har kendt Beth i mange år, og jeg har altid beundret hendes vinder-gen, såvel som hendes dedikerede indsats for at producere bedst mulige resultater til Canada, fortæller Eric til Horse and Hound. 

Beth blev en del af det Canadiske landshold i 1990, og i 1993 var hun den første kvinde nogensinde til at vinde  'the Canadian World Cup League'. Sidenhen har hun repræsenteret Canada til OL, og adskillige Nations Cup stævner. 

Eric vil stadig hjælpe Beth fra jorden, da han altså ikke helt kan trække sig fra hestene. 

Kilde: Horse & Hound

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen