Steve Guerdat har mistet tophesten Bianca

15-06-2021 09:20

Annika Knudsen Lorentsen

Albfuehren's Bianca har haft stor succes med verdensetteren, Steve Guerdat i sadlen, men en hjernetumor har resulteret i, at den verdenskendte hoppe er gået bort i en alder af 15 år, og det er et stort tab for den schweiziske rytter

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat og Albfuehren's Bianca ved EM 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er kede af, at vi må meddele, at Steves hjertehoppe, Albführen's Bianca er gået bort, efter at hun blev diagnosticeret med en hjernetumor. Hele Steves team tog sig af hende i hendes sidste tid, meddeler Steve og hans team på Steve Guerdats officielle hjemmeside. 

Sammen har Bianca og Steve opnået et hav af resultater, og de har blandt andet leveret flere dobbelt nulrunder i Nations Cup, og været på det vindende hold ved Nations Cuppen i La Baule i 2019. Ekvipagen vandt bronze ved VM i Tryon i 2018, og i både 2017 og 2018 deltog ekvipagen ved World Cup-finalen. Ekvipagen har ligeledes redet EM flere gange, og i 2017 blev det til en bronzemedalje for hold i Göteborg. 

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat og Albfuehren's Bianca ved Falsterbo 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekvipagens seneste start var i Oliva i vinters, og det antal starter, som ekvipagen har redet gennem årene er helt utroligt. 

– Min kære Bianca: Min dronning: Du forlod os alt for tidligt, og min hjerte er knust. Du gav mig så meget glæde i de senere år, og dette er en forfærdeligt øjeblik. Jeg ville gerne have tilbudt dig så meget mere. Du efterlader dig et stort tomrum, og jeg forsøgte at kæmpe for dig, og vores Nations Cup-sejr er dedikeret til dig. Du vil nu slutte dig til prinsesse Jalisca, og I vil begge holde øje med os. Jeg troede aldrig, at jeg skulle have en chance for at ride en hest som dig, og jeg er så stolt af dig, skriver Steve, efter tabet af hoppen. 

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat og Albfuehren's Bianca ved EM 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen