Endnu en hingst er klar til Herning

16-02-2022 11:11
Avl

I dag er Dansk Varmblods ekstraordinære 35-dages test på Tørring Ridehesten afsluttet med deltagelse af en enkelt hingst, MSJ Q, der nu er klar til hingstekåringen i uge 10

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod har flere gange afholdt en ekstraordinær 35-dages test i januar/februar for de unge hingste, der på grund skade eller anden årsag blev forhindrede i at aflægge 35-dages testen i oktober/november. Et godkendt prøveresultat ved 35-dages testen eller en tilsvarende udenlandsk afprøvning er afgørende for, om de unge hingste kan stille til færdigkåring i Dansk Varmblod.

Ved dette års ekstraordinære 35-dages test var tre dressurhingste tilmeldt, men en blev skadet umiddelbart før indsyningen, og derfor blev kun MSJ Q DVH 1402 e. Quantensprung/ Bordeaux/ Sir Donnerhall I fra HP Horses og Zico e. Blue Hors Zackerey/ Tomahawk/ De Niro fra Helgstrand Dressage indsynet. I mellemtiden er Zico udgået af prøven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

MSJ Q DVH 1402 har således som den eneste hingst gennemført den ekstraordinære 35-dages test på Tørring Ridecenter under ledelse af berider Torben Frandsen. Prøven, der startede den 13. januar, er afsluttet i dag den 16. februar, hvor Allan Grøn var testrytter.

Hingsten har bestået prøven med 816,0 point og herunder 8,5 for både skridt og galop fra træningsleder såvel som specialdommer (avlsledelsen). Dermed er MSJ Q DVH 1402 blandt de hingste, der møder til færdigkåring og vil kunne opleves ved hingstekåringen i Herning.

Resultat fra Dansk Varmblods 35-dages test.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald