Endnu en guldmedalje til Danmark

29-06-2024 19:24

I dag er de individuelle nordiske mesterskaber skudt i gang i Hjallerup, og her har kategori-II ponyrytterne været på banen. Her strøg Dannebrog endnu en gang til tops med den danske nationalsang i baggrunden

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere til dette års NM for kategori-II pony. Fra venstre: Ella Homme Clausen, Ingrid Christine Laursen og Hannah Blomberg. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

I dag løb det første individuelle nordiske mesterskab af stablen i Hjallerup, da kategori-II ponyrytterne skulle på banen i 115 cm. Her havde 11 ekvipager fra henholdsvis Danmark, Norge, Finland og Sverige kvalificeret sig til at prøve kræfter med den udfordrende bane, der skulle afgøre hvem af rytterne, der kunne kalde sig nordisk mester for kategori-II pony. 

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Christine Laursen og ponyen Djinn D'as De Pic var den eneste ekvipage, der red fejlfrit i alle runder. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Her kunne Danmark endnu en gang til dette stævne stille sig øverst på podiet, da Ingrid Christine Laursen og ponyen Djinn D'as De Pic e. Ninio de Rox var eneste fejlfrie rytter i både første og anden runde af mesterskabet. Parret kom ind til finalen med 0 fejl fra de første to dage, og der var derfor pres på Ingrid, hvis hun skulle sikre sig mesterskabstitlen. Det var dog ingen hindring, og som eneste fejlfrie rytter i alle runder af mesterskabet, kunne Ingrid stille sig øverst på podiet med den danske nationalsang i højtalerne. 

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Christine Laursen og ponyen Djinn D'as De Pic førte an. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

En anden rytter der gik ind til finalen med nul fejl, var norske Ella Homme Clausen, der med ponyen Kantje's Wilson ligeledes havde formået at klare sig igennem de to første dage uden fejl. Ekvipagen red ligeledes fejlfrit i første runde af finalen, og derfor var det yderst spændende, da den norske rytter red på banen i anden runde. Her red parret en smule hurtigere end danske Ingrid, men med et enkelt nedslag måtte normanden nøjes med andenpladsen i dette års mesterskab. 

Copyright Ridehesten.com
Ella Homme Clausen, der med ponyen Kantje's Wilson. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Tredjepladsen gik til svenske Hannah Blomberg med ponyen Hemby's Florian. Parret gik ind til finalen med en enkelt tidsfejl fra første dag, et enkelt nedslag fra anden dag, altså i alt fem fejl. Dog var intet afgjort, da tingene som bekendt kan gå meget hurtigt i et mesterskab. Parret måtte nemlig ud i en omspring efter dagens to runder, da de lå side om side med norske Sofie Bjerkan Knoff og Keegan's Duffy, da begge par efter finalens to runder havde ni fejl. I omspringningen red normanden suverænt hurtigst, men desværre faldt der to bomme på vejen, mens svenske Hannah red fejlfrit i omspringningen. Dermed var det afgjort, tredjepladsen gik til Sverige. 

Copyright Ridehesten.com
Hannah Blomberg med ponyen Hemby's Florian. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

I morgen gælder det de individuelle finaler for både kategori-I-, children-, junior-, ung- og seniorrytterne, så der er lagt op til endnu mere spændende ridning i Hjallerup i morgen. Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
De glade medaljetagere. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen