Endelig har Bailey fred for insekter

09-05-2016 15:23

Ponyen Bailey har altid været stærkt plaget af insekter og bid, på særlig mule og omkring øjnene. Da familiens ejendom desuden ligger op af en sø, har insektplagen været en årlig tilbagevendende udfordring for springrytterens Livas øjesten

Copyright Ridehesten.com

I år har familien helt fra sæsonstart bevæbnet sig med et nyt afskrækningsmiddel mod insektplagen – nemlig det nye højkvalitets-insektdækken fra Equsana Collection som er behandlet med Insect-Shield teknologien.

Teknologien betyder at dækkenstoffet er forbehandlet med permathrin som indkapsles i stoffets fibre, og afgiver en lugtfri aura som afskrækker alle typer af insekter i en radius af ca. 30 cm fra stoffet.

Effekten af dækkenerne gør det unødvendigt at sprøjte hesten med øvrige insektpræparater, og da stoffet er indkapslet i tekstilets fibre, kan dækkenet vaskes uden at miste Insect-Shield® effekten.

- Da vi lukkede ponyerne ud på folden med Insect-Shield dækkenerne på, oplevede vi en markant forskel med det samme. De er langt mere rolige, vifter mindre med halerne og undgår bid og irritation. De ponyer som vi ikke har dækkener på, har allerede bid og er synligt mere irriterede, fortæller Livas mor, Sofie.

Selve dækkenet har en god pasform, maveklap m/ 3 gjordstropper m/ elastik, i str. 115-165 cm. Desuden er der mulighed for tilkøb af hals og insektmaske.

Insect-Shield® anvendes i stor udstrækning i USA, hvor førende insektdækken producenter, i årevis har behandlet dækkenerne med denne unikke teknologi. Teknologien har opnået godkendelse af EPA (US Environmental Protection Agency) og er godkendt i hele Europa af ECHA (European Chemical Agancy) samt Eco–tex certificeret.

Insect Shield er 100% testet ift. allergi og dermed godkendt til dyr og mennesker, og sågar til gravide og ammende kvinder. Hele serien kan fås hos Land & Fritid samt hos udvalgte forhandlere. Vejl. priser kr. 799,- pr dækken, kr. 229,- for hals og kr. 199,- for insektmaske.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen