En weekend i Trakehnerens tegn

16-08-2024 16:08

I denne weekend indtager trakehnerne Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor der både er kåring, championat og stævne krydret med avlerhædringer og fest

Nyheden fortsætter efter annoncen

Trakehner-Avlsforbundet i Danmarks elitedage finder i år sted fra den 17.-18. august; altså i denne weekend. Her samles de bedste danske trakehnere til kåringer og konkurrencer, ligesom mange kender det fra Krafft Eliteskuet indenfor Dansk Varmblod. 

Lørdagen byder på hoppekåring, mens de bedste hopper udtages til eliteskuet om søndagen. Endagsprøven for hopper afvikles også henover weekenden. Desuden er der også følskue, for de bedste føl, der til tidligere bedømmelser i år har kvalificeret sig.

Samtidig med avlsdelen i ridehallen er der udendørs dressurstævne, Brogaarden og TAFs Elitestævne 2024, hvor der er klasser fra LC-niveau og op til Intermediare I. Derudover er der også gangartsklasser samt championater for de 4-, 5- og 6-årige heste. Disse afvikles i FEI's unghesteprogrammer. Søndag bliver en festlig dag, hvor der skal dystes om at vinde årets championater i TAF, og i TAF og Brogaardens mesterskab skal årets Trakehnermester findes.

Fakta
Trakehneren

Trakehnere siges at være den ældste race, der blev avlet til ædle sportsheste. Det populære navn “Trakehneren” stammer fra hovedstutteriet Trakehnen, som blev grundlagt allerede i
1732 i den østlige del af Østpreussen. 

Trakehneren er et profileret avlsforbund, der bl.a. i Tyskland har mange medlemmer og et stort set-up. Det danske trakehnerforbund er dog et mindre et af slagsen, men forbundet er dog medlem af WBFSH, hvilket bl.a. betyder, at en dansk Trakehnerhest kan udtages til UVM for Danmark. 

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Der er gratis adgang i løbet af dagen og billetter til spisning kan købes på Trakehnerforbundets hjemmeside. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Hygge og avlerfællesskab
Det skaber et særligt fællesskab, når et mindre avlsforbund, som det danske Trakehnerforbund, samler alle sine medlemmer og mødes til en hyggelig weekend.

Lørdag eftermiddag er der en minimesse, hvor nogle af de trofaste sponsorer bag avlsforbundet vil stå klar. Det drejer sig bl.a. om Agria, Brogaarden, OK og Stenholdgård. Lørdag aften er der indbudt til middag i "Vognporten" på Vilhelmsborg, hvor en dygtig kok står for maden. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Formand Helle Jørgensen glæder sig til weekenden og skriver i indbydelsen:

Hjerteligt tak til vores sponsorer, uden dem ville vores arrangementer ikke kunne løbe rundt. Til sidst vil jeg gerne sige en stor tak til alle de frivillige hjælpere, som lægger et kæmpestort og engageret arbejde i alle vores arrangementer, både før, under og efter – uden jer gik det ikke. Vi glæder os til at se jer og ønsker alle en god weekend på Vilhelmsborg 17. og 18. august.

Spændende afstamninger
Hoppestammerne betyder om muligt endnu mere i Trakehnerforbundet end i andre avlsforbund, og morhoppen bliver også nævnt, når en hest skal have præsenteret sin afstamning. Bl.a. er både den 11-årige HTPR Madame Curie e. Aston Martin/ Münchhausen (opdr. Steffen Madsen) og datteren Madame Poppins e. Sir Samoa/ Aston Martin (opdr. Steffen Madsen) til start ved stævnet. Curie rides af ungrytteren Clara Scheel, der sammen med hoppen skal deltage i TAF-mesterskabet, hvor de skal starte Prix St. George og Intermediare I. Datteren Poppins er med Tenna Dyhrberg Højgaard til start i MB. 

Interessant er det også, hvor mange føl og rideheste der til årets eliteskue er efter den populære danske Trakehnerhingst Preussen Party e. Ivanhoe/ Polka, der i denne bedækningssæson er udstationeret i Tyskland.

Se kataloget for weekenden HER.

Se start- og resultatlister for stævnet HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner