En sejr tager mere end én gang

12-03-2023 07:38

Til hingstekåringen har et Danmarksmesterskab fundet sted i går eftermiddags: Nemlig DM i Hest, hvor der blev dystet i hesteviden, og sejren kom i hus til vinderholdet efter flere års deltagelse

Nyheden fortsætter efter annoncen

I knap 10 år har DM i Hest eksisteret og hvert år afholdes finalen til Dansk Varmblods Hingstekåring - dette var naturligvis også tilfældet i år.

Tidligt på formiddagen i går, lørdag, ankom de fem deltagende - og spændte - hold, som blev modtaget af Ung i DV, der står bag konkurrencen. Deltagerne kom alle gratis ind, hvorefter gruppen begav sig afsted mod et af de "hemmelige rum" i toppen af Jyske Bank Boxen. Her havde hver gruppe en time til at svare på 60 spørgsmål om alt fra avl, reproduktion og hesteanatomi til sportsresultater, foder og rideudstyr - så der skulle tænkes hurtigt, hvilket der også blev, for langt de fleste hold gik overlegent efter tre kvartes tid. 

Fakta
Hvad er DM i Hest?

DM i Hest er en quizkonkurrence med spørgsmål om avl, hesteanatomi, sportsresultater og meget mere. Ung i Dansk Varmblod arrangerer konkurrencen, som har fundet sted siden 2016. I januar og februar fandt de indledende runder sted - disse foregik online og hjælpemidler var tilladt. De 5 bedste hold blev udvalgt til at gå videre til finalen, som blev afholdt under hingstekåringen. Her var hjælpemidler ikke tilladt.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Formanden for Ung i DV, Sophie Asp, som speaker. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter quizzen kunne deltagerne nyde, hvad end de ville se til hingstekåringen, inden præmieoverrækkelsen på Ung i DV's stand kl. 14:00. 
Her var et hujende publikum bestående af venner, forældre og Ung i DV fans stimlet sammen for at hylde de fem finalehold, og jublet blev der i den grad ved alle placeringer. Fra femtepladsen til førstepladsen stod formand for Ung i DV, Sophie Asp, ved mikrofonen og sørgede for den rette stemning. Der var præmier til alle placerede i finalen fra Wiegaarden/Ridehesten, Nathalie Horsecare, Horseline, Kingsland, Horse Crown, DV/Ung i DV og Master of Nutrition (Nenuc).

Sejren kom femte gang
Team F.I.A. består af de tre 15-årige piger fra Bjerringbro; Freja, Isabella og Anna, og de kunne med deres pragtpræstation lørdag lade sig kåre som Danmarksmestre i hest. De fik hele 51 point ud af 60 mulige, og lagde derfor en smule afstand fra de andre hold og vandt med et par point ned til andenpladsen. Ellers var konkurrencen tæt, og femtepladsen fik da også hele 44 point, så alle hold kan vist godt være tilfredse med deres præstation. 

Der begynder at tegne sig et mønster af, at man skal deltage mange gange for at vinde DM i Hest - måske fordi sværhedsgraden er så høj. 
Sidste år havde vinderholdet deltaget fire år, før de trak sejren i hus, og denne gang var det Team F.I.A.'s tur til at vinde det femte år, de deltog. Man må nemlig være med i DM i hest fra det år, man fylder 12 år, og da Freja, Isabella og Anna alle fylder 16 i år, har de deltaget alle gange, de har måttet - nu endeligt med en sejr til følge.

Vinderholdet gik med til at deltage i et interview og på trods af sejren, regner de med at deltage igen til næste år – så de må hellere vænne sig til mediedækningen. Hør hvad Freja, Isabella og Anna havde at sige kort tid efter sejren:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner