Veloverstået samling i Ung i Dansk Varmblod

09-05-2022 18:42

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

I går afholdte Ung i Dansk Varmblod samling, hvor der var fokus på eksteriørbedømmelse, teori og mønstring, og det blev et vellykket arrangement

Copyright Ridehesten.com
I gang med eksteriørbedømmelse. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

VM for ungavlere afholdes i hollandske Ermelo fra den 6.-11. juli, og planen er, at der skal sendes fire afsted i aldersgruppen 20-25 år og fire i aldersgruppen 16 til 19 år fra Ung i Dansk Varmblod. Netop derfor afholder Ung i DV træningssamlinger, for at træne og udvikle flere personer, som kan være mulige kandidater til VM. 

I går var der træningssamling på Blue Hors og det var en særdeles succesfuldt arrangement. Det fortæller Sophie Louise Asp Laursen, som skal være holdleder ved det kommende VM. 

Copyright Ridehesten.com
Deltagerne ved samlingen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Deltagerne fik skærpet færdighederne indenfor eksteriørbedømmelse, hvor DV-dommer Laura Juul underviste i teori og praksis. Blue Hors stillede fem interessante unge hopper til rådighed for bedømmelse og deltagerne havde meget små afvigelser fra Lauras bedømmelse, fortæller hun og fortsætter: 

– Efter frokost stod programmet på teori-test, som var lidt af en øjenåbner for, hvor meget der egentligt er at lære om heste og ridesport. Om eftermiddagens var der desuden mønstring på programmet. 

Niveauet blandt deltagerne var godt og Blue Hors' faciliteter var ideelle til samlingen. Næste samling er på Stutteri Ask den 26. maj, hvor der blandt andet er bedømmelse af løsspringning på programmet.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen