Danskavlet hest med succes i equitation

18-01-2024 10:47

Dansk Varmblods-hesten Holstein's Bacardi D Balou er nu sikret en plads ved equitation-finalestævnet i februar efter en placering i toppen af feltet ved seneste kvalifikation sammen med hans amerikanske rytter, Talia Kirson

Copyright Ridehesten.com
Talia Kirson med DV-hesten Holstein's Bacardi D Balou. Foto: Sportfot
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til WEC Premier Equitation Cup-mesterskabet, der finder sted netop nu i Wellington, USA, har en hest med danske rødder redet med om topplaceringerne. I tirsdags lykkedes det nemlig for den halvt danske ekvipage, bestående af DV-hesten Holstein's Bacardi D Balou e. Balou du Rouet/ Kermo's White Talisman og hans rytter Talia Kirson, at ride sig til en placering som nr. 4 i til Equitation Cup-stævnet. 

Holstein's Bacardi D Balou er avlet René og Lena Holstein, som i 2022 solgte hesten til Brian og Charlotte Bech Hansen. Det danske ægtepar Brian og Charlotte Bech Hansen, der oprindeligt stammer fra Varde, har gjort det til deres levevej at avle springheste på danske heste i USA og formidle særligt DV-heste til amerikanske spring- og equitation-ryttere. 

Både Brian og Charlotte fik allerede som børn interesse for hestene, hvor de engagerede sig i den lokale rideklub i Varde, og her blev interessen for særligt springning vakt. I 1997 valgte parret at flytte tværs over Atlanten for at bosætte sig i USA, hvor de senere købte farmen Tallin Farm New Jersey, blot en times kørsel fra New York. 

Danske heste i sporten i USA
Med udgangspunkt i farmen, Tallin Farm, begyndte parret at importere danske avlshingste og avlshopper, som de ville avle kvalitetsspringheste på. Blandt andet erhvervede de sig hingsten Camargue e. Cassini II/ Cantus i 2016, der i 2005 blev solgt til Danmark for det rekordhøje beløb 230.000 euro ved Holsteiner-auktionen. Camargue havde forinden tilværelsen i USA avlet flere springheste af topkvalitet i Europa. 

Parret råder nu også over DV-hingstene Vong's Brunello e. Balou/ Con Capitol og Las Vegas H e. Comme Il Faut/ Louvre S, der udbydes i avlen. Derudover har de også den tyskavlede avlshingst Chacco Blue II e. Chacco Blue/ Cincaba Rouge i stalden. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden de hjemmeavlede heste importerer Brian og Charlotte også heste fra Europa, som de uddanner og sælger videre til amerikanske ryttere.

Kvalificeret til finalen 
Med denne placering i hus er Talia Kirson og Holstein's Bacardi D Balou dermed kvalificeret til finalestævnet i WEC Premier Equitation Cup, der finder sted i februar. Rytterne skal have akkumuleret mindst 150 point ved kvalifikationsstævnerne for at kvalificere sig til finalen, og med en score på 30 point i den seneste kvalifikationsrunde opnåede Talia Kirson dermed en samlet score på 175 point. 

Brian Bech Hansen fortæller selv om Talias præstation: 

– Der var meget hård konkurrence blandt de 14 ryttere i kvalifikationsklassen, som alle rider på højt niveau i equitation, der er en meget populær juniorryttersport i USA.

Fakta
Hvad består equitation i?

Equitation er en populær sport hos de amerikanske juniorryttere, og disciplinen består af forskellige tests, der involverer både springning og en stilklasse uden forhindringer, hvor der i begge dele lægges stor vægt på korrekt form og stil. 

For at kvalificere sig til 2024 Premier Equitation Cup Championship skal rytterne akkumulere 150 point i løbet af kvalifikationsperioden, der strækker sig fra stævner, der begynder den 1. februar 2023, til stævner, der begynder senest den 31. januar 2024.

Mesterskabet er planlagt til at finde sted under uge 6 af 2024 af Winter Spectacular Show Series den 10. februar 2024 på World Equestrian Center - Ocala.

Fold up

 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen