Én ekvipage klarede 187 cm i Boxen

19-10-2024 19:20

Aftenen bød på den populære Six Bar konkurrence i Boxen i Herning, hvor syv ekvipager var til start. Til trods for, at der ingen dansker var til start, var Boxen fyldt op med glade mennesker, der var klar til at heppe på de modige ryttere

Copyright Ridehesten.com
Jur Vireling og Kannan JR kunne kalde sig vinder af dagens Six Bar. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Som tiden nærmede sig 17.30 blev Jyske Bank Boxen i Herning fyldt op med spændte publikummer, der alle var kommet for at se seks modige ryttere prøve kræfter med Six Bar-springningen. Den ekvipage, der klarede sig fejlfrit over den højeste forhindring, ville vinde. I første runde af konkurrencen skulle rytterne springe over i alt seks lodrette forhindringer, hvor sidste forhindring lød på 150 cm. Her klarede alle ryttere sig igennem pånær hollandske Tom Schellekens. 

I anden runde blev den sidste forhindring sat op til 160 cm, som de resterende fem ryttere skulle prøve kræfter med. Boxen bød varmt velkommen hver gang en ny rytter red på banen, og når de red mod første forhindring, var Boxen helt stille og ventede i spænding på, at ekvipagen passerede den 160 cm høje forhindring. Fem ud af de seks ryttere klarede opgaven, men desværre røg hollandske Michiel Brusse ud, da han ikke passerede den 160 cm høje forhindring fejlfrit. 

Copyright Ridehesten.com
Hollandske Michiel Brusse og Justice. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I tredje runde blev de to opvarmningsspring fjernet, hvilket betød, at rytterne skulle direkte ind på de fire sidste forhindringer. Her var den sidste forhindring sat op til 168 cm, som de resterende fire ryttere skulle passere fejlfrit for at komme videre til fjerde runde. Jo højere forhindringerne kom op, desto bedre stemning diskede Boxen op med. I tredje runde formåede alle fire ryttere at klare sig igennem, og derfor gik de videre til fjerde runde. 

Copyright Ridehesten.com
Andrius Petrovas og Qarath van Paebroek Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Fjerde runde bød på en 175 cm høj forhindring, som de fire modige ryttere nu skulle prøve kræfter med. Da rytterne red mod den 175 cm høje forhindring, var der så stille i Boxen, at du kunne høre en knappenål falde til jorden. Det ændrede sig da Sara Vingralkova desværre rev sidste forhindring, og hele Boxen ærgrede sig. Med én ude, var der nu kun tre ryttere videre til femte runde. 

Copyright Ridehesten.com
Meike Zwartjens og Denzel Tivoli Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Her skulle de modige ekvipager prøve kræfter med en Six Bar, der nu var sat op til hele 187 cm. Første rytter var litaunske Andrius Petrovas, og desværre røg sidste forhindring for ham. Ligeledes måtte vi sige farvel til hollandske Meike Zwartjens, der klarede det over den 187 cm høje forhindring, men desværre røg forhindringen inden. Sidste rytter der skulle prøve kræfter med Six Barren, var hollandske Jur Vrieling, der sammen med Kannan JR e. Cornet Obolensky/ Quick Star klarede sig fejlfrit over alle fire forhindringer, og dermed sikrede sig sejren. 

Se klassens start- og resultatliste her. 

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen