EM i springning: Danskerne bliver næstsidst

07-08-2015 14:16

Ditte Faber

Det danske ponylandshold er landet på en 9. plads ved EM-finalen for hold. - Pisse uheldigt, lyder det fra landstræneren

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold ser EM-banen an. Foto: Søren Truelsen.

Det danske ponylandshold i springning har i dag redet finale ved EM, og det blev til en noget skuffende 9. plads til holdet, der sluttede med i alt 37 fejlpoint. Guldet smuttede englænderne af sted med i sikker stil, med kun 1 fejl som slutresultat. Landstræner for de danske springryttere, Lars Trier Kjøller, understreger, at det uheldige resultat ikke er på grund af dårlig ridning.

- Det startede med, at vi i går var ufatteligt uheldige, for de red alle med fire fejl, så der var vi allerede bagefter. Det var bedre at en af dem havde gået ind og taget det hele, så vi kunne trække det fra. Det er pisse uheldigt. For ponyerne er i god form, siger Lars Trier Kjøller til Ridehesten umiddelbart efter resultatet er kendt. 

I første runde fik alle de danske ryttere 4 fejl hver, mens de sluttede anden runde med i alt 9 fejl. Her red Clara Hallundbæk på Goliath van de Groenweg en flot nul-runde, Celeste Christina Arndal på Legolas red med 4 fejl, mens både Benedikte Rie Truelsen på Strattonstown Nearly Gone og Anne Kristine Truelsen på Bel Air red runden med 5 fejl. Den sidste runde sluttede de danske ryttere med i alt 16 fejl, hvor Benedikte Rie Truelsen og Anne Kristine Truelsen begge red flotte nul-runder. Celeste Christine Arndal red med 16 fejl, og Clara Hallundbæk udgik, fordi hun røg af, da Goliath lavede en brat refusering. Rytterne får deres resultater med sig i den individuelle konkurrence, og det betyder, at det desværre kun er de to Truelsen-piger, som får lov til at vise det danske flag i den individuelle finale.

- Jeg håber da på, at de gør en ordentlig figur, men umiddelbart er der ikke nogen medaljer i sigte. De må gøre det bedste, de kan, og så må vi se, hvad det bringer, siger Lars Trier Kjøller.

Den individuelle finale bliver redet søndag morgen, hvor Benedikte Rie Truelsen og Anne Kristine Truelsen begge foreløbigt ligger på en delt 27. plads. Lørdag eftermiddag afholdes trøstefinalen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner