EM-bronze til de danske seniorryttere! (video)

08-09-2021 16:07

EM i dressur i Hagen: Det er ingen hemmelighed, at det danske seniorhold rejste til EM i Hagen med en håb om et holdmedalje efter at det ikke lykkedes i Tokyo. Med fire gode ridt fra de danske ekvipager, lykkedes det at ride bronzemedaljen hjem, blot et mulehår fra sølv

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Heering, Nanna Skodborg Merrald, Anne-Mette Binder, Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stemningen her i Hagen har hele tiden været fantastisk, men den blev løftet til et højere niveau under dagens anden halvdel af seniorernes holdkonkurrence. Som man kan læse mere om HER leverede både Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour imponerende flotte ridt i dagens Grand Prix, og de gjorde hvad de kunne for at få fingrene i medaljerne, også var der blot at vente og se hvad klassens sidste ryttere kunne præstere.

Med Sverige og Holland som nærmeste forfølger, var det særdeles spændende at følge deres sidste ryttere, men ingen af dem kunne hamle op med det danske resultat, som endte med at være 6% bedre svenskerne, som blev nummer fire. Det helt store spørgsmål inden Englands sidste ryttere red på banen, var blot hvilken karat danskerne skulle hjem med.

Charlotte Dujardin red et flot ridt til over 79% og derved stod det klart at det blev til bronze for de danske ryttere og omend at sølvet var lige inden for rækkevidde, så var det en flok glade danske ryttere der kunne få hængt bronzemedaljerne om halsen ved medaljeceremonien. 

Nærmest som forventet, viste Tyskland at de er uhyggelig stærke. OL-guldvinderen Jessica von Bredow-Werndl havde måske ikke sit bedste ridt, men med 84.09% var det medvirkende til at give guldmedaljen hjem til Tyskland, mens englænderen tog sig at sølvmedaljen. 

Fakta
Resultatet af holdkonkurrencen
  1. Tyskland - 238.944%
  2. England - 232.345%
  3. Danmark - 231.165%

 

Se alle start - og resultatlister HER samt resultatet af holdkonkurrencen HER.

Hør Ridehestens interview med landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i videoen her: 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald