Guld til Jovian og bronze til Wendy (video)

03-08-2019 20:28

Danmarks erfarne UVM-finalist, Andreas Helgstrand, havde kvalificeret to heste til 5-års finalen i dag og sikrede sig to medaljer. Jovian vandt med et historisk result bestående af fire 10-taller

Copyright Ridehesten.com
Queenparks Wendy opnåede 9,42 og en bronzemedalje.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var i sidste halvdel af UVM-finalen, at sølv- og guldmedaljevinderne skulle findes. DV-hoppen Queenparks Wendy førte klassen med 9,42, indtil den tyske avlshingst – ligeledes med DV-hinsten Sezuan som far – kom på banen og leverede et glimrende ridt med svenske Jessica Lynn Thomas i sadlen og fik lokket hele to 10-taller ud af dommerne – et for galop og et for kapacitet, hvormed den populære sorte avlshingst sikrede sig en total score på 9,64.

Copyright Ridehesten.com
Den tyske Sezuan-søn Secret, der opnåede to 10-taller, sikrede sig i dag sølv.

Med denne helt utroligt høje score pressede dommerne sig selv til at hive flere 10-taller op af posen, for den imponerende, flotte KWPN-hingst Jovian e. Apache/ Tango og Andreas Helgstrand leverede et pragtpræstation, og den danske rytter beviste endnu engang, at han har erfaringen, den fornødne timing og indføling til at ride et nærmest perfekt finaleridt – trods det enorme pres. Han har gjort det før, og han gjorde det igen. Jovian blev belønnet med 8,3 for skridt og intet mindre end 10 for trav, galop, ridelighed og kapacitet!

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg vidste inden finalen, at jeg havde to topheste. Wendy har tre supergangarter og en fantastisk nerve, så jeg vidste, at hun kunne gøre, og med Jovian vidste jeg bare, at hvis dommerne var villige til at give ham en nogenlunde skridtkarakter, så kunne han med sin store højdepunkter gå hele vejen, fortalte Andreas Helgstrand meget glad og lettet efter finalen.

Han har tidligere vundet UVM for 5-års på Hønnerups Driver, UNO Donna Unique og Revolution, lige som han har vundet sølv- og bronzemedaljer ved UVM på UNO Donna Unique, Fiontina, Floricello, Ferrari m.fl. I morgen ser vi igen Andreas Helgstrand med to heste i 6-års finalen, nemlig Zhaplin Langholt og den forsvarende verdensmester Revolution. Nr. 1, 3, 4, 5 og 11 i dette års finale for 5-års var alle Helgstrand-heste.

Resultat af 5-års finale.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen