Eckermann slår alle rekorder

03-10-2024 10:06

Svenske Henrik von Eckermann kan endnu en gang glæde sig over at være verdens højest rangerede springrytter. Med sine 27 måneder i toppen af FEI's verdensrangliste for springryttere, slår han alle rekorder 

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann fortsætter som nummer et på verdensranglisten for 27. måned i streg. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Den svenske springrytter, Henrik von Eckermann, kan med over 200 point ned til andenpladsen, tilføje endnu en måned som verdens nummer et på FEI's verdensrangliste for springryttere. Den position har han formået at besidde i imponerende 27 måneder. 

Henrik von Eckermann har stalden fyldt med gode topheste, der hjælper ham med at samle point ind til at kunne fastholde placeringen igen og igen. Det er blandt andet tophesten King Edward e. Edward 28/ Feo, men den 13-årige hoppe Glamour Girl e. Vdl Zirocco Blue/ Caletto I har ligeledes indsamlet flere point, senest i Mexico til et fem-stjernet springstævne, hvor parret blandt andet blev placeret som nummer to i en 150 cm-klasse. 

Henrik von Eckermann ligger altså fortsat i top med 3361 point, ligesom der ikke er ændret på hverken anden- eller tredjepladsen. Anden bedst er fortsat Steve Guerdat fra Schweiz med 3154 point, ligesom tredjepladsen er besat af Ben Maher fra Storbritannien med 3082 point. På fjerdepladsen er Kent Farrington fra USA rykket op fra sidste måneds 10. plads. Her ligger han med 2942 point, og har dermed skubbet Julien Epaillard fra Frankrig ned på en sjetteplads med 2865 point. Femtepladsen er uændret, da det fortsat er OL-vinderen, tyske Christian Kukuk, der sidder på den med 2888 point. 

Du kan se FEI's verdensrangliste for springryttere her. 

Copyright Ridehesten.com
Franske Julien Epaillard er gået fra fjerde- til sjettepladsen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen