Qatar-landsholdsryttere red med cannabis i blodet

12-01-2020 10:26

Camilla Tiefensee Schrøder

To af rytterne fra Qatars landshold, som kvalificerede sig til OL ved World Cup-stævnet i Rabat i efteråret, er blevet testet positive for stoffet Carboxy-THC. Hvad konsekvenserne for landsholdet bliver er endnu uklart

Copyright Ridehesten.com
Sheikh Ali Thani ses her ved OL i Rio i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sheikh Ali Al Thani og Bassem Mohammed fra Qatars springlandshold er ved det internationale stævne i Rabat i oktober blevet testet positive for stoffet carboxy-THC, som er på listen over forbudte stoffer i henhold til FEI's antidopingreglement. Det oplyser det internationale rideforbund i en pressemeddelelse.

Prøverne blev taget den 13. oktober 2019 ved stævnet, hvor de to ryttere var med til at sikre en OL-kvalifikation til Qatar i Gruppe F (Gruppen for Afrika og Mellemøsten).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carboxy-THC, som kommer fra cannabisplanten, er et såkaldt specificeret stof ("speficied substance"), hvilket betyder, at der ikke bliver slået lige så hårdt ned på dem, der er testet positive, som man gør i tilfælde med forbudte stoffer ("banned substances").
– Specificerede stoffer skal på ingen måde betragtes som mindre alvorlige eller farlige end andre dopingstoffer. Det betyder blot, at stofferne med større sandsynlighed er blevet taget med andre formål end at fremme atletens sportslige præstationer. I tilfælde, hvor en atlet er testet positiv for et specificeret stof, kan det håndteres med et større grad af fleksibilitet inden for strukturen af FEI's reglement, skriver FEI.

Hvorvidt den positive dopingtest får konsekvenser for OL-deltagelsen fremgår ikke af pressemeddelelsen, men hvis Qatar skulle miste deres plads, bliver det ifølge springsportsmediet World of Showjumping Marokko, der overtager pladsen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen