DV-seminar om hestehandel

10-02-2015 15:25

I forlængelse af Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde i lørdags blev der afholdt et seminar om hestehandel og den nye købekontrakt, som Dansk Varmblod har udarbejdet

Copyright Ridehesten.com

Carsten Lorentzen og Lene Lykke Nielsen fra LETT Advokaterne guidede deltagerne ved Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde igennem de mange faldgruber, der ligger i hestehandel ift. den EU-købelov, som trådte i kraft i Danmark den 1. januar 2001.
 
Med de rette redskaber, en god portion grundighed og sund fornuft kan man som sælger sikre sig mod mange faldgruber i hestehandlen – og ét værdifuldt redskab er Dansk Varmblods købekontrakt, som de to advokater grundigt gennemgik med omhyggeligt forklaring til hver enkelt punkt.
 
Der blev bl.a. sat fokus på, hvorvidt en given handel er et handelskøb, et civilt køb eller et forburgerkøb, lige der blev talt om reklamationsfrist og omvendt bevisbyrde samt muligheden for ansvarsfraskrivelser. 
 
Mødedeltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål, hvorvidt det var specifikt til købeloven eller købekontrakten eller måske helt konkrete tilfælde, og det resulterede I, at mange avlere kunne køre meget klogere hjem fra Billund.
 
Ønsker du også at lære meget mere, så vil det være muligt at få en mere tilbundsgående information om den nye købekontrakt, handelsforhold mv. på yderligere tre seminarer rundt omkring i landet:
 

  • Tirsdag den 17. februar 2015 på Ridehestens domicil i Hobro
  • Torsdag den 19. februar 2015 på Middelfart Ridecenter
  • Tirsdag den 24. februar 2015 på Sjælland

 
I februarnummeret af medlemsmagasinet Ridehesten kan du desuden læse meget mere om den nye købekontrakt, som også kan hentes på Ridehesten.com

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen