DV-heste på dressurbanen i Tryon

12-09-2018 15:18

Camilla Tiefensee Schrøder

Dressurryttere fra seks forskellige nationer har taget Dansk Varmblod-heste med til World Equestrian Games i Tryon. Blandt DV-hestene på startlisten i Grand Prix-dressur er en tidligere springhest og en 20-årig stjerne, som har prøvet det hele før

Copyright Ridehesten.com
Kasey Perry-Glass og Gørklintgaards Dublet ved OL i Rio 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ud over ekvipagerne på det danske dressurlandshold er der også en flok DV-heste, som mere indirekte repræsenterer Danmark ved WEG i Tryon, hvor Grand Prix-klassen netop nu skydes i gang.

Gørklintgaards Dublet
Den 15-årige DV-vallak e. Diamond Hit/Ferro debuterede på Grand Prix-niveau i 2016 med sin amerikanske rytter Kasey Perry-Glass, og allerede samme år var den med til at sikre USA hold-bronze ved OL i Rio. Efter flotte individuelle resultater ved både OL og World Cup-finalen i Omaha i 2017 tog ekvipagen en pause fra sporten, men de er nu vendt rigtig stærkt tilbage. Ved CHIO Aachen imponerede de ved at puste Isabell Werth i nakken med en rekord-score på over 85 %. DV-hesten går på banen under det amerikanske flag kl. 18.26 dansk tid.

Copyright Ridehesten.com
Clearwater blev med Anne van Olst som rytter allerede i 2013 ved DV's Hingstekåring i Herning hædret med Prinsesse Benediktes vandrepræmie for sin flotte indsats i sporten. Den er stadig i fuld gang med karrieren med sin japanske rytter i dag. Foto: Ridehesten.com/arkiv

Exquis Clearwater
Den nu 20 år gamle vallak efter Carpaccio/ Limebrand (opdr. Jens Kvist) kender i dén grad allerede gamet. Den har bl.a. vundet bronze med det danske landshold ved OL i Hong Kong i 2008 og deltaget i EM 2009, WEG i Kentucky i 2010 og OL i Rio 2012 med sin tidligere rytter, Anne van Olst. Hesten, som oprindeligt blev uddannet til Grand Prix-niveau af Sanne Henningsen, blev for fem år siden solgt til Japan. Den er trods sin ganske høje alder meldt fit for fight til at gå på banen med sin japanske rytter Shingo Hayashi  kl. 15.36 dansk tid.

Lertevang's Lavinia
Da DV-hoppen Lertevang's Lavinia e. Celebration F. Damgaard/Linaro (opdr. Peter Jensen Hansen) i 2011 startede springstævner på dansk jord med Martin Dinesen Neergaard i sadlen lå det måske ikke lige i kortene, at den en dag skulle gå Grand Prix-dressur under ved WEG med en sydafrikansk rytter i sadlen. Men det er ikke desto mindre det, der er sket for den i dag 13-årige hoppe. Rytteren hedder Gretha Ferreira, og ekvipagen er til start 17.01 dansk tid.

Copyright Ridehesten.com
Lertevangs Lavinia og Martin Dinesen Neergaard i 2011. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Glock's Zonik
Med en overlegen sejr i årets hollandske mesterskaber er den 10-årige DV-hingst Zonik i topform til WEG med sin hollandske stjernerytter Edward Gal. Ekvipagen har da også fået en ærværdig plads som nummer næstsidst i det 77 rytter store felt inden amerikanernes hjemmebanefavorit Laura Graves/Verdades får lov at slutte klassen af. Zonik er søn af Blue Hors Zack, som rides af Daniel Bachmann Andersen ved WEG. Tidligere på året mødte den også sin far ved World Cup-finalen i Paris. Dengang var det Zack, der vandt far-søn-duellen. Fra klokken 23.06 kan man se, hvem der vinder denne gang.

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Zonik ses her ved World cup-finalen i Paris, hvor de også dystede mod Zoniks far, Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Jytte Lemkow

Elmegaardens Marquis
Den 19-årige vallak e. Michellino/Lucky Light (opdr. Maria Schnoor) er ligesom Clearwater en erfaren herre og har for år tilbage deltaget ved bl.a. CHIO Aachen, Horses and Dreams Hagen og EM i Rotterdam med sin tidligere rytter, engelske Emile Faurie. Ved WEG repræsenterer DV-hesten Georgien med rytteren Joanne Vaughan, som også havde den med til EM i Göteborg i 2017. Marquis er på banen fra klokken 20.09, kort før Daniel Bachmann og Blue Hors Zack.

Copyright Ridehesten.com
Elmegaardens Marquis ved EM i Rotterdam 2011 med sin tidligere rytter, britiske Emile Faurie. Fotor: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Fleraro
Sidst men ikke mindst er der også den 15-årige DV-vallak Fleraro e. e. Flemmingh/ Royal Z ( opdr. Kirsten Christensen og Palle V. Nielsen), som rides af Ukrainske Inna Inna Logutenkova. Hun har base i Belgien og var også til start ved sidste års EM med den danskopdrættede hest. Ekvipagen har starttid 20.45.

- og Lonoir
Amerikanske Olivia Lagoy-Weltz og DV-hesten Lonoir e. De Noir 3/Loran (opdr. Jan og Dorte Rassing) er reserver på USA's landshold. Selvom de ikke officielt kommer til start, fik de alligevel lov til at ride i prime time i dag som allerførste ekvipage i Grand Prix-klassen. Det var nemlig dem, der skulle teste banen af og varme dommerne op, inden klassen officielt gik i gang for kort tid siden.

Se start- og resultatlister og få overblik over de danske rytteres starttider.

Copyright Ridehesten.com
Fleraro deltog i EM i Göteborg 2017 med sin ukrainske rytter, Inna Logutenkova. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen