DV-hest til Badminton Horse Trials

28-03-2023 16:32

Annika Knudsen Lorentsen

Fra den 4.-8. maj afholdes det prestigefyldte militarystævne Badminton Horse Trials, som er kendt for at være blandt de allermest krævende stævner i verden. Til start kommer DV-hesten Commander VG med sin litauiske rytter Aistis Vitkauskas

Copyright Ridehesten.com
Aistis er også aktiv på højt niveau i springning. Her ses han i sadlen på hesten Faveur VG. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale militarystævne Badminton Horse Trails tiltrækker hver år tusinder af tilskuere og verdens bedste ryttere. Stævnet er det yppertste indenfor for militarysporten. Det er stort, det er flot og det er meget svært - og det er altså ikke hvem som helst der kan deltage. 

Få gange i historien har en dansk rytter eller hest gennemført den krævende terrænbane, senest i 2016, da Hanne Wind Ramsgaard og Vestervangs Arami e. Akinos/ Ragazzo (opdr. Kirsten Svendsen og Kaj Klavsen) gennemførte. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I år er der ingen danske ryttere, der skal deltage ved stævnet, men en dansk hest. Der drejer sig om Commander VG e. Come Back II/Abantos (opdr. M. og B. Kløve-Mogensen), som kommer til start med sin litauiske rytter Aistis Vitkauskas, som er bosat i Danmark, i Mønsted, nær Viborg. Den dansk-litauiske ekvipage er klar til at prøve kræfter med den udfordrende bane, når de kommer til start mod verdens bedste militaryryttere. 

Aistis og den 12-årige vallak har tidligere deltaget ved både VM og EM i military, og senest har de sikret sig en flot placering i CCI4*-L i Kronenberg i den forgangne weekend. 

Se den fulde deltagerliste her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen