DV-hest skal til OL for Finland

14-07-2024 10:18

Om mindre end 13 dage løber årets helt store sportslige højdepunkt af stablen, de olympiske lege i Paris. De heste og ryttere, der skal repræsentere deres nationer, er netop offentliggjort, og på det finske dressurhold er en Dansk Varmblodshest at finde

Copyright Ridehesten.com
Tiffany's Diamond (tidl. Tennessee TEK) ses her under Belinda Elmholt Jeppesen. Hoppen skal til OL for det finske dressurhold. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det finske rideforbund har været et af de sidste til at annoncere sit hold til OL i Paris, da forbundet har været involveret i spørgsmål vedrørende ejerskab af en af de udtagedes hest, nemlig Stella Hagelstams 9-årige Kiss Me e. Johnson/ Sandro Hit. FEI-passet til hesten blev nemlig først registreret den 12. marts 2024, altså et godt stykke tid efter FEI's olympiske ejerskabsfrist, der var den 15. januar 2024, hvilket gør hesten ude af stand til at blive udtaget til det olympiske hold. 

Én af de ekvipager, der dog med 100% sikkerhed er udtaget til at repræsentere Finland ved de olympiske lege i Paris senere på måneden er Henri Rouste og den Danske Varmblodshoppe Tiffany's Diamond e. Tailormade Temptation/ His Highness (opdr. Hansenberg), der tidligere gik under navnet Tennessee TEK. Under sit oprindelige navn, har hoppen tidligere haft stor succes i Danmark, hvor den har ligget helt i toppen i kvalifikationerne til både 4-års og 5-års championat, ligesom den opnåede et flot resultat på 880 ved Dansk Varmblods egnethedstest og ligeledes deltog i Unghestechampionatet. Som 5-års blev hoppen redet af Mia Lee, som 5-års af Belinda Elmholt Jeppesen, og var som 6-års til start under Sille Engermann

Nu går den talentfulde hoppe under finske Henri Rouste og sammen skal de til Paris for at kæmpe for Finland. Parret har haft stor succes i løbet af sæsonen, hvor de blandt andet sejrede i CDI 3* Grand Prix med en score på 74,894% i Hagen tidligere på sommeren. 

Copyright Ridehesten.com
Tiffany's Diamond (tidl. Tennessee TEK) ses her under Belinda Elmholt Jeppesen. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner