Dujardin slog Werth i Lyon

31-10-2019 16:38

Camilla Tiefensee Schrøder

Ved sit første internationale dressurstævne med Mount St. John Freestyle siden EM i Rotterdam vandt Charlotte Dujardin i dag over Isabell Werth i World Cup-Grand Prixen

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Mount St. John Freestyle startede i dag indendørssæsonen med en sejr ved World Cup-stævnet i Lyon. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev den britiske toprytter Charlotte Dujardin, der tog sejren i den indledende Grand Prix ved World Cup-stævnet i franske Lyon i dag. Hun opnåede en score på 79.978 % med den 10-årige hoppe Mount St John Freestyle e. Fidermark/Donnerhall og slog dermed den tyske dressurdronning Isabell Werth med to procentpoint. Werth var til start på 13-årige Emilio, som hun ligger nummer ni på verdensranglisten med, og deres Grand Prix blev i dag bedømt til 77.826 %.
På tredjepladsen med 76.435 % kom den individuelle EM-bronzevinder Jessica von Bredow-Werndl, som var til start på Zaire-E e. Son de Niro/Jazz. Svenske Patrik Kittel indtog femtepladsen med Delaunay OLD e. Dr. Doolittle/Feinbrand med 75.326 %.

Se resultatlisten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er første gang, vi ser OL-rytteren Charlotte Dujardin tilbage på dressurbanerne med Mount St John Freestyle siden EM i Rotterdam, hvor ekvipagen var blandt medaljekandidaterne, men blev diskvalificeret efter holdkonkurrencen, da der blev fundet blod på hestens flanke. Denne episode var dog ikke i hendes tanker under konkurrencen, fortæller hun til det britiske hestesportsmedie Horse & Hound:
– Jeg følte ingen ængstelse over det, og det fyldte slet ikke i mit hoved. Jeg ville bare ind og gøre mit bedste, lyder det fra den britiske dressurstjerne, som efterfølgende var godt tilfreds med præstationen.
– Det var stort set en fejlfri runde, og Freestyle gjorde sig virkelig umage. Det er ikke ofte, at jeg ser mit ridt bagefter og er tilfreds, men det er jeg i dag, siger Dujardin til H&H.

Grand Prix Freestyle afvikles fredag klokken 16 og kan ses på FEI TV.

Se start- og resultatlisterne

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen