Dufour og Krüth i tæt løb om sejren

23-10-2021 22:11

Det var en forrygende og festlig aften i Boxen i Herning, hvor World Cup-turneringens vestlige liga blev åbnet med massiv dansk succes. Cathrine Dufour red 18-årige Atterupgaards Cassidy til sejr under bragende bifald

Copyright Ridehesten.com
Tredjepladsens Dinja van Liere og Hermes. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 31-årige hollandske rytter Dinja van Liere har gjort kometkarriere i Grand Prix det sidste års tid med Haute Couture og den 9-årige Hermes e. Easy Game/ Flemmingh. Herning er for både Dinja og Hermes deres første indendørsstævne i år, og Dinja fortalte, at han var en lille smule imponeret af omgivelserne.

– Han er virkelig en flot fyr, og det ved han godt, så han har meget selvtillid. Det var virkelig dejligt at ride her og blive taget så godt i mod af publikum, selv om man ikke er dansk, fortalte Dinja van Liere, der lagde sig i toppen efter en virkelig flot og fejlfri kür, der indkasserede 84,360%

Klassen sluttede med tre danskere ryttere i træk, og her var den første Carina Cassøe Krüth og 10-årige Heiline’s Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline), som virkede skarpere og om end muligt endnu mere oplagt end nogensinde.

– Jeg havde en super opvarmning med Andreas (Helgstrand), og Danse har aldrig føltes bedre, og det tog hun med ind. Da publikum startede med at klappe, og jeg havde hele midterlinjen tilbage med en piruette, tænkte jeg, at det var meget tidligt, men det er ok med Danse; hun kan klare det, fortalte Carina efter sit ridt.

Deres kür lykkedes næsten til perfektion, og deres høje sværhedsgrad demonstreredes bl.a. ved toer-changementer ind i etter-changementer på buet spor og tilbage i toer-changementer. Da Danse stod stille i sin afslutningsparade, gled publikums taktfaste klapsalver over i et jubeludbrud, der gentog sig, da scoren på 86,395% var en realitet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den score lagde pres på næste rytter i Boxen, Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/ Donnerhall (opdr. Atterupgaard). Denne World Cup-kvalifikation er et af nu 18-årige Cassidys sidste stævner, men han tog sig ud som en hest, der sagtens kan være med – og det beviste han i deres stemningsfyldte kür, hvor han dansede sig igennem øvelserne og med et mere modent udtryk uden ungdommens spændinger.

– Der var meget pres på mig efter Carinas score, men selv om Cassidy ikke er ung længere, så er han stadig skarp, fortalte Cathrine og understregede, at Herning er et fantastisk sted at åbne World Cup-sæsonen.

Spændingen var næsten ulidelig, og stemningen i hallen var nærmest elektrisk, da alle ventede på score. 87,115% og sejr til Cathrine Dufour.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz havde en ærgerlig fejl i galopprogrammet, som kostede en højre score, men alligevel kom de med 80,880% tæt på deres OL-score og besatte femtepladsen.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Larsen og den 11-årige Thranegaardens Rostov opnåede 79,525% og en sjetteplads. Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner