DRF ændrer reglementet fra 1. august

23-07-2024 06:21

Dansk Ride Forbunds bestyrelse har nedsat en række arbejdsgrupper, hvoraf en af dem skal arbejde med stævnestrukturen. Nu har gruppen indstillet forslag til straks-ændringer i stævnestrukturen, hvilket betyder reglementsændringer fra 1. august 2024

Copyright Ridehesten.com
DRF kommer med reglementsændringer fra 1. august 2024. Foto: Ridehesten.com.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbunds bestyrelse nedsatte den 2. juli en række arbejdsgrupper, heriblandt en gruppe for stævnestruktur, der hurtigt har indstillet nogle forslag til straks-ændringer i stævnestrukturen. Ændringerne er en justering af de regler, der blev indført ved årsskiftet 2023/2024, med det formål at inkludere flere ryttere på D-niveau, samtidig med, at der fortsat sikres fair konkurrence. Ændringerne træder i kraft allerede 1. august 2024, og derfor kan de klubber, der har godkendte propositioner i august vælge at justere dem efter de nye regler. 

Arbejdsgruppen der skulle arbejde med stævnestrukturen greb hurtigt muligheden for ændringer i reglementet, og derfor indstillede de nogle forslag til en straks-ændring af reglementet. Gruppen rådførte sig blandt andet med dressurudvalget, da de udarbejdede forslag til ændringer. Ændringsforslaget er hermed godkendt af bestyrelsen, og træder derfor i kraft lige om lidt. 

Ved årsskiftet 2023/2024 blev der ændret i dressurreglementet med indførsel af A- og B-afdelinger, samt udelukkelse fra D-stævner. Ændringen blev foretaget på baggrund af et meget massivt og tilbagevendende ønske om, at der skulle laves regler for konkurrencedeltagelse for amatører og professionelle, for at sikre fair konkurrence. DRF skriver, at de ikke har mulighed for hverken at definere eller kontrollere, om en rytter er professionel eller amatør, og derfor blev ændringen foretaget med en opdeling på baggrund af resultater. Ændringerne har medført mange meninger, både positive såvel som negative, men nu melder DRF ud, at de er blevet klogere, og derfor er det til tider nødvendigt med reglementsjusteringer. 

Copyright Ridehesten.com
Ændringernes formål er at inkludere flere ryttere på D-niveau, samtidig med, at der fortsat sikres fair konkurrence. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Derfor er der nu foretaget flere ændringer i reglementet, hvor blandt andet pkt. 60.3 - Udelukkelse af ryttere til D-stævner er blevet ændret til stor glæde for mange. Derudover er der justeret i pkt. 67 - Propositioner, hvor stævnearrangørerne nu skal oprette ekstra klasser for de ryttere, der egentligt er udelukket fra at ride D-stævner. Det betyder altså, at hvis en rytter, der er udelukket fra at ride D-stævner har en 4-års hest, der skal prøve at være med til sit første ridestævne, kan rytteren stadig tage sin unge hest med, dog i en anden klasse end dem, der ikke er udelukket fra at ride D-stævner. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ændringerne er foretaget med henblik på en mere inkluderende og fair konkurrence for alle forbundets ryttere på samtlige niveauer. Rideforbundet opfordrer derfor alle ryttere, klubber og stævnearrangører til at sætte sig ind i de nye regler og forberede sig på de kommende ændringer. 

Du kan læse meget mere om reglementsændringerne lige her.

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen