Dressurens Venner-Cup

31-05-2016 07:38

I den netop forgange weekend har der igen været kvalifikation til Dressurens Venner-Cup ved Ringsted Sportsrideklub samt Allerupgaard Sportsrideklub

Copyright Ridehesten.com
Vinderholdet fra sidste års cup

Dressurens Venner Cup er en landsdækkende turnering i dressur for klubhold, der afvikles over 6 kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes 2 runder på Sjælland, 1 på Fyn og 3 i Jylland i perioden april til august. Finalen afvikles i Herning i september. Cuppen er åben for heste og/eller ryttere, der indenfor kvalifikationsperioden ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 (MB3) for heste til A-, B- eller C-stævner. På den måde henvender turneringen sig til de fleste dressurryttere rundt omkring i de danske klubber.

Sejr til Thorup Sportsrideklub

Otte hold var til start i denne kvalifikation af Dressurens Venner-Cup, og de skulle alle ride en LA2. Sejren gik som nævnt til holdet fra Thorup Sportsrideklub med følgende resultater: Sofie Nymark Vorm/Sarah Bernard B (72.069%), Birgitte Skovgaard/Treldegårds Senoir (71.121%), Signe Brix Christensen/Superman(70.259%) og Maria Bay-Kastrup/Hønnerups Iridium (67.241%). Sammenlagt gav det 213.449%, og holdet kunne fortjent modtage rosetter og ærespræmier. Bedste individuelle resultat i klassen opnåede Kathrine Have Petersen og Bona’s Fair-Chas fra Nørre Åby Rideklub. Dommerne belønnede parrets ridt med 72.672%.

”Det gode ved Dressurens Venner-Cup er sammenholdet – både på holdet men også i klubben i forbindelse med konkurrencen,” siger Signe Brix Christensen fra Thorup Sportsrideklubs vinderhold. Hun fortsætter: ”Vi er naboklub til Allerupgaard Rideklub, så udover det at vi lige kunne skridte op og hjem, så kom der jo rigtig mange fra vores klub og heppede på os. Det var en rigtig god dag, og de har super godt styr på det på Allerupgaard. Vi plejer at stille med et hold til turneringen, og vi har også været i finalen nogle gange før – og det er vi jo så igen i år, og det er fantastisk.”

Cuppen skaber sammenhold

I Dressurens Venner-Cup rider alle en LA2. På vinderholdet fra Ertebjerggaard Rideklub formåede de fire ryttere at ride programmet til over 70%, og det var afgørende for, at de kunne tage sejren. Holdet bestod af Sandra Kudahl Kærgaard/Drisdal’s Coco Chanel (76,983%), Casper Nyrup Hede/Teglholmens Houdini (73.448%), Marie Rune/Engbjerggårds Black Magic (71.552%) og Asge Nilsson/Rapsodi EG (71.552%). Med otte startende hold var der 32 ekvipager i Cuppen, og klassens bedste resultat blev redet hjem af Sandra Kudahl Kærgaard fra vinderholdet, der som nævnt opnåede flotte 76,983%.

”Det sjove ved denne Cup er sammenholdet. Man er jo flere på holdet, så alle er interesseret i, hvordan det går med dem, man er på hold med. I forhold til et normalt stævne, hvor man mest af alt har fokus på sig selv, så er det spændende, at der er flere resultater, der tæller. Nu vandt vi jo i Ringsted, og skal afsted til finalen en helt weekend. Det bliver rigtig sjov, for selv om man kommer fra samme klub, så er det ikke altid, at man rider sammen i dagligdagen,” siger Asge Nilsson fra Ertebjerggaard Rideklub og fortsætter: ”Stævnet var rigtig godt afholdt, og det hele foregik på en god måde. Og så var speakeren faktisk rigtig god til at fortælle om turneringen og skabe stemning på pladsen.”

Om Dressurens Venner

?Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Se alle resultater her.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner