Dramatisk World Cup start

28-04-2011 17:05

Britt Carlsen

World Cup Leipzig | Springrytterne åbnede her til eftermiddag serien af World Cup finaler i Leipzig og det blev en særdeles spændende og dramatisk første runde, der sluttede med total tysk dominans

Der er efterhånden skabt tradition for, at enkelte springryttere må udgå allerede i første runde i World Cup-klassen. Sådan var det også i år, det var dog de prominente ryttere, der røg af hesten i Leipzig. Irske Denis Lynch blev skudt ud af sadlen af Abbervail van het Dingeshof, der sprang højt over oxeren på anden del af dobbeltspringet. Australske Edwina Alexander kom i store problemer på Rolex-lodretten, som Cevo Socrates pløjede igennem, og på det sidste spring blev også hun skudt ud af sadlen, men det lykkedes hende at lande på jorden efter at have passeret mållinjen. Meredith Michæls-Beerbaum havde sadlet fantastiske Shutterfly, der nu i sit 18. år fortsat springer smidigt og med overskud. Meredith fik dog slet ikke timet afsættet på en stor Rolex-oxer der var overbygget en bred vandgrav og det kostede nedslag til parret, som ellers red på banen som storfavoritter. Det blev dog til tysk sejr på hjemmebanen i Leipzig, præcis som ventet. At tyskerne var så stærke, som de viste i dagens konkurrence var en ren magtdemonstration. Vinder blev den tidligere europamester Marco Kutscher, som red på banen som femte rytter. På Cash red han gennem banen i opvisningsstil og stoppede tiden på 63,55 sekunder. Marcus Ehning og Sabrina fulgte op med en fejlfri runde i 63,79 sekunder og Christian Ahlmann fuldførte den tyske triple med tiden 64,03 til tredjepladsen.