Alle danskere i top-5 på World Cup-finalens første dag

07-04-2022 21:47

Annika Knudsen Lorentsen

World Cup-finalen er i gang, og dagens korte Grand Prix blev ikke overraskende vundet af tyske Jessica von Bredow-Werndl. De tre danske ekvipager placerede sig som nr. 2, 4 og 5, hvor en stolt Cathrine Dufour red til over 80 procent i sadlen på 10-årige Vamos Amigos og dermed leverede det bedste danske resultat

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour med Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den indledende klasse ved World Cup-finalen i dressur er velafviklet ved denne uges finalestævne i tyske Leipzig. 17 ekvipager var til start, som hver især har kvalificeret sig fra forskellige World Cup-ligaer i verden, hvor de fleste repræsentere den vesteuropæiske liga. Modsat andre år, behøvede de kvalificerede ryttere kun at have redet den hest de starter i finalen ved et kvalifikationsstævne, modsat førhen, hvor det var et krav, at man havde redet to. Det skyldes aflysninger på grund af corona-pandemien. 

Jeg er virkelig stolt af, at så ung en hest kan gøre det så godt her [Cathrine Dufour]

Rytterne skulle i dag ride det korte Grand Prix-program, som er en forkortet version af det klassiske Grand Prix-program. For at kvalificere sig til finalen på lørdag, hvor det hele afgøres i kür, skulle rytterne i dag opnå minimum 60 procent for deres ridt. Det lykkedes for alle.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour med Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Dansk succes med tre ryttere i top-5
Der er ingen tvivl om, at det er tre stærke kvinder der repræsenterer Danmark ved årets World Cup-finale, for det lykkedes for alle tre at ride sig ind i top-5 i dag. 

Bedst blev Cathrine Dufour, som debuterede den 10-årige Vamos Amigos e. Vitalis på absolut topniveau. Sammen leverede de et imponerende program, som blev belønnet med hele 80,019 procent. Vamos Amigos har en utrolig gangartsformåen og udviste i dag stor power, mens Cathrine red en særdeles godt ridt, hvor hun guidede Vamos rundt i hver eneste øvelse. Cathrine udtrykte efter ridtet, at hun var særdeles glad for, at Vamos Amigos formåede at være så fokuseret, som han var:

– Han var virkelig cool, han var elektrisk, men samtidig helt fantastisk at ride inde i arenaen. Da jeg kom ud, spurgte jeg lige om det virkelig var den score vi fik. Jeg er virkelig stolt af, at så ung en hest kan gøre det så godt her. Da vi red ind i arenaen var han helt målrettet og fokuseret på opgaven, fortæller hun.

Scoren som Cathrine og Vamos Amigos opnåede i dag er uden tvivl deres personligt bedste i Grand Prix, og næsten 3 procent bedre end den flotte score de opnåede ved kvalifikationen i Neumünster i februar.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Atterupgaards Orthilia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Næstbedste dansker blev Nanna Skodborg Merrald, som i sadlen på den 17-årige Atterupgaards Orthilia e. I.P.S. Gribaldi/ Donnersclag (opdr. Atterupgaard) leverede en flot ridt der blev belønnet med 75,752 procent. Nanna kontrollerede Orthilias power virkelig flot og sammen leverede de blandt andet virkelig flotte takter i piaffe og passage. 

Alle tre danske ryttere har debut ved en World Cup-finale, men kvaliteten i dansk dressur i øjeblikket fornægtede sig ikke, og det lover godt for det kommende VM på hjemmebane i Herning til august.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Carina Cassøe Krüth placerede sig i dag på en flot femteplads på trods af en fejl i etter-changementsserien. I sadlen på Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) viste Carina flot ridning, mens hoppen viste stor kvalitet og mange gode momenter. Ekvipagen opnåede i dag en flot score på 75,094 procent, men der er ingen tvivl om, at der er endnu mere at hente for ekvipagen, hvis det hele fungerer og de små fejl kan undgås, når de på lørdag skal ride deres kür. 

Sejren gik til sikker tysk ekvipage
Det var nok ikke overraskende for mange, at det blev tyske Jessica von Bredow-Werndl der leverede dagens bedste præstation. Det gjorde hun i sadlen på TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk, som også var hesten der sikrede hende individuelt OL-guld i Tokyo. I dag red de til 84,793 procent, som er deres personligt bedste i det korte Grand Prix-program. 

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl med Dalera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Jessica var ikke eneste tyske ekvipage der i dag viste flot stil, for den regerende World Cup-titel vinder, Isabell Werth indtog i dag tredjepladsen i sadlen på Weihegold Old e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit med 79,756 procent. Weihegold gik i dag sit næstsidste stævneridt, da hun efter lørdagens kür vil blive pensioneret fra sporten.

– I dag var ikke den sidste start, men på lørdag vil det blive meget hårdt, fortalte en særdeles tilfreds Isabell Werth efter dagens klasse.

Et andet højdepunkt i dagens klasse med danske briller var den danskejede hest Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, som blev flot fremvist af svenske Patrik Kittel. Sammen opnåede de 74,662 procent og placerede sig som nr. 7.

Resultat fra klassen.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen