Drama i Olympia

22-12-2015 12:09

I går var det sidste dag i det store internationale Christmas Show: Olympia, Londons internationale Horse Show - men det blev ingen stille afslutning på stævnet, da den irske Bertram Allen blev diskvalificeret grundet et sår på hans hest Quiet Easy lavet af sporen  

Copyright Ridehesten.com
Bertram Allen fotograferet til UVM i 2014

Der var drama til det sidste i går aftes, da vinderen af Olympia Grand Prix-klassen Bertram Allen fra Irland blev diskvalificeret af dommerkommiteen, efter de fandt ud af at Allens hest Quiet Easy blødte fra højre side af flanken. Der var tilsyneladende ikke tvivl om, at det stammede fra Allens spore.

Allen appellerede dommen, men appelkommiteen stadfæstede, at dommerkommiteens afgørelse om diskvalifikation af Allen, var korrekt. Dermed blev vinder af klassen britiske Michael Whitaker med hesten Viking, ekvipagen var næsten 2 sekunder langsommere end Allen og Quiet Easy. 

Horse and Hound skriver, at Whitaker efter præmieoverrækkelsen gav sin roset til den diskvalificerede Allen, som var synligt oprørt og chokeret over hændelsen og dommen. Allen pointerer overfor Horse and Hound, at han i høj grad ærger sig over, at Quiet Easy er blevet ridset af hans spore, og at det må være sket ved et uheld under omspringningen. 

/Pressemeddelelese. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner