Dobbelt dansk guld i 5-års finalen

29-09-2024 16:16

VIDEO: Dansk Varmblods hold af 5-årige heste slog til i finalen ved Studbooks Trophy og tog guld, mens Maria Hjorth Frederiksen vandt individuelt

Copyright Ridehesten.com
Danske Frank Evald og Bo K. Møller står øverst på podiet og modtager guld for Dansk Varmblods hold overrakt af WBFSH' præsident Jan Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stemningen er fantastisk i den danske lejr ved WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy i Valkenswaard,hvor det danske varmblodsteam vandt guld i konkurrence mod 11 forbund.

Det danske hold bestod af Maria Hjorth Frederiksen og Harmilly D e. Harley VDL/ Diamant de Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen), Daniel Hald Cassøe og Unik V e. Syvhøjegårds Unforgettable S DWB/ Cavall Ask (opdr. Ole Christensen) samt Christian Jansen og Clarima DWB e. Clarimo/ Carmargue (opdr. Henrik Hansen).

Dansk Varmblod var hold nr. 8 på banen, og Daniel lagde stærkt ud med en 0-runde, som blev fulgt op med lige så stort overblik af Maria Hjorth Frederiksen. Christian Jansen havde en perfekt tur, men ramte en lodret undervejs, 4 fejl, og så var der bare tilbage at vente.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod havde med sammenlagt 4 fejl redet sig i spidsen, men bag danskerne kom stærke nationer som Irish Sport Horse KWPN og ikke mindst Selle Francais. Et efter et rykkede danskerne frem og da Selle Francais red på banen som sidste team, var det fortsat Dansk Varmblod i front, da både KWPN og ISH kiksede. Det gjorde de stærke franskmænd også, og dermed var guldet dansk.

Kl. 16.15 er der finale for de 7-årige heste, og her er DV-holdet:

  • Ida Mundberg Hansen og Aura Ravnes-Have e. Cantolar/ Favorit Ask (opdr. Kirsten & Kjeld Christensen)
  • Kamilla Grauff Albrektsen og Maskedals One Man Show e. Comme Il Faut Plus/ Favorit Ask (opdr. Lene Larsen)
  • Sarah Wheler og Syvhøjegårds Next Level e. Cyrano Ask/ Casir Ask (opdr. Niels Osterland)

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen