Djursland Rideklub: Kür og klasser for alle

22-09-2021 16:56

Trine Askjær-Jørgensen

Kom til C-stævne i dressur på DRK den 8.-9. oktober. Janne Back Hansen fra klubben fortæller: – Vi har virkelig prøvet at tænke ud af boksen og gøre noget nyt for at lave et rigtig fedt stævne, hvor mange har lyst til at komme. Derfor har vi bl.a. lavet kür-klasser

Copyright Ridehesten.com
Foto: Djurslands Rideklub
Nyheden fortsætter efter annoncen

I en tid hvor stævnerne bliver aflyst ind af en kant, fordi klubberne har svært ved at få nok tilmeldinger, skiller én klub sig ud. Djurslands Rideklub, som ligger på Fuglsangvej 28 i Grenaa, har nemlig prøvet at tænke ud af boksen for at skabe et fedt stævne, mange har lyst til at deltage i.

C-niveau efterårsstævne m/Brogaarden Para Cup og Kür

Den 8.-9. oktober holder Djurslands Rideklub C-stævne. Janne Back Hansen fra klubben fortæller:

- Vi har prøvet at lave et bredt stævne, hvor der både er noget for pony- og hesteryttere og også forskellige niveauer. Så vi har endda udskrevet en LC for pony på D-niveau, så vi kan gøre stævnet interessant for mange og få tilmeldinger.

Langt de fleste af klasserne er udskrevet som procentklasser, således at stævnet dækker bredt med alt lige fra sværhedsgrad 1, 2, 3 og 5 for heste, altså LA, MB, MA, Prix Sct. George og Intermediare 1 osv., og for ponyerne går klasserne helt fra sværhedsgrad 0 til 6 dvs. fra LC på D-niveau til PRM og PRT på C-niveau.

Derudover bliver der også afholdt Brogaarden Para Cup, som skulle have været på Silkeborg Sportsrideklub, men de måtte desværre aflyse pga. sygdom i stalden. Der bliver endda opvarmningsklasse for para-rytterne fredag, så de har mulighed for at komme ud at vise hestene stedet, inden selve cuppen finder sted lørdag.

Se alle klasserne, du kan melde i til stævnet, her.

Kom til Djursland og rid kür

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover så har Djurslands Rideklub prøvet noget nyt, som Janne Back Hansen fortæller. De har nemlig lavet hele tre kür-klasser. 

– Vi har virkelig prøvet at tænke ud af boksen og gøre noget nyt for at lave et rigtig fedt stævne, hvor mange har lyst til at komme. Derfor har vi lavet kür-procentklasser, fordi vi tænker, at der må være en masse ryttere derude, som synes det kunne være sjovt at ride kür, har brug for at øve sig i det eller som har fået lavet en kür, men måske ikke har fået den brugt eller gerne vil prøve at ride den igen.

Den 9. oktober er det således muligt at melde i hele tre forskellige kür-klasser. Det er: FEI Pony kür, en kür-procentklasse i sværhedsgrad 3, som dækker over MB kür og FEI junior-kür og en sværhedsgrad 5 kür-procentklasse, hvor man kan ride PSG kür og FEI Young rider-kür.

Så skal du ud at lufte kjolen, fordi det er så sjældent man får lov at bruge den som juniorrytter? Eller er du faldet for aldersgrænsen? Så er det bare med at melde til i Djurslands og ride din kür igennem.

Copyright Ridehesten.com
Kom og ride om rosetterne ved Djurslands rideklub. Foto: Djurslands Ridekub

Optimale forhold og tænkt på alt

Klubben er godt placeret med gode tilkørselsforhold og har gode baner. Stævnet afholdes indendørs, hvor programmet rides i en stor og dejlig 20x60 meters ridehal og opvarmning foregår i klubbens 20x40 m hal.

Janne Back Hansen fortæller desuden: – Vi har rigtig gode forhold til stævner herude, og vi har virkelig prøvet at tænke på alt: Vi har f.eks. lagt stævnet fredag og lørdag, fordi mange profesionelle ryttere gerne vil afsted om fredagen, vi tilbyder opstaldning og vi har endda indgået en aftale med et af de gode hoteller herude, så man kan få et dobbeltværelse for kun 600,-, fordi vi håber virkelig, at der er mange, der har lyst til at komme til vores stævne.

Du tilmelder dig stævnet her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner