Det gik over al forventning (video)

08-08-2022 09:03

Trine Askjær-Jørgensen

Sissel Sandø-Ulbæk holdt lørdag og søndag clinic i forbindelse med det store VM-stævne i Herning. Kort forinden stod hun uden en hest at tage med, men det løste sig heldigvis

Under det store VM-stævne i Herning, der finder sted i denne weekend og hele næste uge, er der udover VM-konkurrencerne i fire ridesportsdiscipliner også masser af andet på programmet. Blandt andet har der i weekenden været afholdt clinics med Sissel Sandø-Ulbæk fra Young Horse Performance på Agria Pony Arena, der ligger i forbindelse med stand- og cateringområdet.

Måtte hurtigt finde en anden hest
Lørdagens clinic handlede om signaler og kommunikation, mens søndagens clinic havde fokus på miljøtræning. Forberedelserne op til de to clinics gik dog ikke lige helt som ventet, for i mandags stod Sissel pludselig uden en hest at tage med:

– Det var planen, at jeg skulle have haft min egen hest med, men den måtte desværre indlægges tidligere på ugen, og derfor stod jeg pludselig uden en hest at bruge til de to clinics. Så det var da lidt spændende, men heldigvis var Fionas ejere, som tidligere har haft hende i træning hos mig, friske på at lade mig tage hende med, fortæller Sissel Sandø-Ulbæk og fortsætter:

– Det er jo en hest, der ikke er trænet voldsomt meget endnu, men jeg tænkte, at den nok var min bedste mulighed, fordi det er en meget tillidsfuld hest. Men jeg var da noget spændt på at se, hvordan det ville gå med en 3-års, der egentlig aldrig har været til noget stævne eller oplevelser af den art, og den har bare klaret det over al forventning.

Se videoen her, hvor Sissel fortæller mere om oplevelsen:

Minds Fiona e. Franklin/ De Noir (opdr. Mind & Horse v/ Heidi Sørensen) blev ellers "udsat" for lidt af hvert; ikke alene måtte Sissel trække den 3-årige hest hele vejen rundt om messecentret og langs med hovedvejen for at komme hen til arenaen. Det regnede også i lårfede stråler, da clinicen skulle til at begynde, og med cateringområdet, flag og massevis af mennesker, blev hoppen udsat for noget mere end sædvanligt for den alder.

Men med god træning og tillid til mennesker bliver alt nemmere, og her er det, at træning fra jorden kan fungere som rigtig god mentaltræning for heste. Det kan du læse mere om i artikelserien, vi har lavet med Sissel Sandø-Ulbæk i magasinet Ridehesten-udgaverne december 2021 samt januar og februar 2022.

– På sin vis var det her måske bedre end den oprindelige plan, fordi alle udfordringerne bidrog til, at det måske blev mere "ægte". Her får man virkelig at se, at når hesten stoler på den træning, den har fået, og på mennesker, så kan den klare det meste, selvom den er virkelig grøn, siger Sissel, som har oplevet meget positiv feedback efterfølgende, og i det hele taget har haft en god oplevelse med at afholde clinic ved VM.

Fakta
Om Sissel Sandø-Ulbæk

Sissel er indehaver af virksomheden, Young Horse Performance, som har base i Børkop, hvor hun bor sammen med sin mand, Daniel. Her tager hun heste i tilridning og træning samt underviser heste og ryttere og afholder clinics. Hun er dressurrytter, men gør stor brug af at arbejde med hestene fra jorden og ikke mindst træne dem mentalt. Hendes interesse for den her tilgang til træning af heste blev vakt, da hun mødte Will Rogers på Blue Hors, hvor hun var hestepasser. Efter et års tid på Blue Hors fulgte hun med Will til Holland, hvor hun lærte af både ham og Tristan Tucker. Senere gik turen videre til Texas, USA, hvor Sissel arbejdede for Dan Keen, som hun fremhæver som den, hun har lært allermest af. Hun har også været hos Jason Leitch, der er en af de bedste cutting horse-trænere i Australien, inden hun startede virksomhed for syv år siden.

Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen