Derfor skiftede Ben Maher hest inden OL-start

02-08-2024 12:13

Lige inden de olympiske lege for alvor blev skudt i gang for springrytterne, skiftede den forsvarende olympiske mester i springning, Ben Maher, den ellers meget velspringende Point Break ud med Dallas Vegas Batilly. Nu har Maher udtalt sig om beslutningen

Copyright Ridehesten.com
Nu er det offentliggjort, hvorfor Ben Maher skiftede hest i sidste øjeblik inden OL-start. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det britiske rideforbund meddelte i tirsdags, at den forsvarende olympiske mester, britiske Ben Maher, var nødsaget til at skifte hest kort inden springkonkurrencens start. Den 10-årige hingst Point Break e. Action Breaker/ Balou Du Rouet skulle ellers have været Mahers springmakker i Paris, men blev udskiftet i sidste øjeblik. I stedet blev det Ben Mahers reservehest, den 11-årige hoppe Dallas Vegas Batilly e. Cap Kennedy/ L'Arc De Triomphe, som Ben tog med i forhåbning om endnu en OL-medalje. 

Ben Maher har nu givet grunden til, hvorfor udskiftningen af Point Break var nødvendigt: – Point Break var her i Paris, helt klar til at komme på banen og i perfekt form. Men efter at have set forholdene i Versailles, besluttede Ben Maher og hans team at skifte hest: – Point Break er en fantastisk hest, men kun ti år gammel. Da jeg så arenaen her og varmen, ændrede jeg mening, fortæller den regerende olympiske mester, der i går var fejlfri i første kvalifikation og dermed sikrede Storbritannien en plads i holdfinalen

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher og den 11-årige hoppe Dallas Vegas Batilly red en fejlfri runde i gårsdagens kvalifikation, og sikrede dermed Storbritannien en plads i holdfinalen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Point Break er dermed tilbage i Storbritannien, og selvom Ben Maher har skuffet en del svenskere, der havde glædet sig til at se en svensk varmblodshest under den fantastiske rytter, glæder han sig til, at det en dag bliver Point Breaks tur til at brillere på de store baner: – Jeg tror, at mange svenskere er skuffede over mig, men Point Breaks tid kommer, siger Ben Maher. 

Ben Maher har med Dallas Vegas Batilly, som skrevet, sikret Storbritannien en plads i holdfinalen, der afgøres senere i dag, klokken 14.00-16.00. Her skal 10 hold af 3 ekvipager i ilden for at kæmpe om titlen som olympiske mestre for hold. Ridehesten følger holdfinalen tæt, og du kan følge med her på siden, hvor der løbende opdateres. 

Kilde: Tidningen Ridsport. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner