De første 10 testet af Rolf-Göran

10-03-2023 15:29

Annika Knudsen Lorentsen

Den svenske toprytter Rolf-Göran Bengtsson har netop testet de første 10 ud af 20 heste i Dansk Hesteforsikring Unghestechampionatet, og det blev den velspringende hoppe Kenya NBG DWB kan udtrykte mest begejstring for

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson tiltrak et stort publikum. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Foran en næsten fyldt tribune i Dansk Hesteforsikring Arena E testede Rolf-Göran Bengtsson i dag de første 10 ud af de 20 heste, der er gået videre til testrytterdelen i årets unghestechampionat, ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023. 

Rolf-Göran fortalte undervejs i hvert ridt detaljeret omkring hvordan hesten føltes, hvad han kunne ønske sig mere af og hvad der føltes rigtig godt. Dagens 10 heste, er de 10, der var gået videre med de laveste score fra springningerne med egen rytter, mens morgendagen byder på de bedste 10. 

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson med Kenya NBG DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Særligt en i dagens felt, kunne dog meget vel avancere i den samlede stilling, på grund af den flotte bedømmelse, som Rolf-Göran tildelte den. Her var det Kenya NBG DWB e. I'm Special de Muze/ Calido I (opdr. Mette Høybye Orbesen), som under egen rytter springningerne, har været fremvist af Adam Sparlund Olesen. 

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson med Armani KN. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I dag modtog den velspringende skimlede hoppe et 9-tal for kapacitet, mens Rolf-Göran tildelte hende 8,5 for ridelighed. Det betyder, at Kenya NBG DWB nu er placeret med deres endelige resultat, på 843,75 point i den samlede stilling. Om hoppen udtalte Rolf-Göran følgende:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en hest der lytter rigtig godt på, hvad rytteren vil have den til. Den passer rigtig godt på sig selv, og springer prima på forhindringerne. Det er en rigtig fin hest, som gør alt det vi vil have den til. Den kan gå frem og sætte stort af, den kan gå tæt, og reagere generelt rigtig godt. Rideligheden er supergodt og i dag viser den al den kapacitet, man kunne håbe på. 

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson med Footloose Vest. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Næstbedst i den samlede stilling er efter i dag Armani KN e. Action Man Ask Z/ Casir Ask (opdr. Kathrine Nielsen), som under egen rytter er blevet redet af Kathrine Nielsen. De er placeret med sammenlagt 816,25 point efter de i dag fik 7,5 for ridelighed og 8,5 for kapacitet. 

Den tredjebedste inden de 10 bedste skal i ringen i morgen, er Footloose Vest e. Favorit Ask/ Cornet Obolensky (opdr. Janni Vestergård Hansen), som under egen rytter er blevet redet af avleren selv. De har sammenlangt 808,75 point, og det bliver deres endelige resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Rolf-Göran Bengtsson. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Foreløbigt samlet resultat. 

Start- og resultatlister fra arrangementet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner