35 forskellige nationer til OL i springning i Tokyo

14-01-2020 12:29

Annika Knudsen Lorentsen

35 forskellige nationer er kvalificeret til OL i springning i Tokyo efter at kvalifikationsperioden har nået sin ende ved år 2019's udløb. En total på 75 ekvipager, hvoraf de 60 udgør en del af de tyve hold der mødes i holdkonkurrencen - se hvilke nationer her

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om 7 måneder tørner verdens bedste ryttere sammen ved OL i Tokyo, og blandt de i alt 200 ekvipager der kommer til start i de forskellige ridediscipliner, kommer 75 til start i springning. 

Sådan er holdpladserne fordelt
I løbet af kvalifikationsperioden er der uddelt både hold og individuelle pladser, og efter kvalifkationsperiodens udløb ved udgangen af år 2019, kan det nu fastslås hvilke 35 nationer der er klar til at kæmpe mod hinanden i springdisciplinen.

I alt er 60 ryttere fordelt på 20 hold kvalificeret til holdkonkurrencen, og en af dem er værtsnationen Japan. Ved VM i Tryon i 2018 kvalificerede USA, Sverige, Tyskland, Schweiz, Holland og Australien sig, mens Belgien, Storbritannien og Frankrig kvalificerede sig ved europamesterskaberne i sommers. Brasilien, Mexico og Argentina har kvalificeret sig via Pan-American Games i Lima sidste år, mens Irland vandt Longines FEI Nations Cup finalen i Barcelona sidste år, og dermed sikrede også de sig en plads ved OL. Derudover har Tjekkiet, Israel, Egypten, Quatar, New Zealand og Kina kvalificeret sig via FEI's udvalgte kvalifikationsstævner i deres respektive regionale grupper. Tjekkiet erstatter Ukraine, som vandt Gruppe C1's kvalifikationsstævne i Budapest i juni sidste år. Det ukrainske hold har ikke været i stand til at bekræfte deres NOC Certificate for Capability før fristen, som var sat til den 31. december 2019 af FEI. 

NOC Certificate of Capability kræver, at mindst tre ekvipager fra landet har opnået minimumskravene til kvalifikation i perioden fra afholdelse af VM i 2018 frem til den 31. december 2019. Det er med til at sikre at de ekvipager der kommer til start ved OL har de rette kompentencer og erfaring til at ride på dette niveau. Da Ukraine ikke kunne opfylde disse krav er pladsen videregivet til Tjekkiet som blev placeret som nr. 2 ved kvalifikationsstævnet i Budapest. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ryttere fra nationer som har opfyldt kravet kan i perioden frem til og med den 1. juni deltage i en række FEI stævner, hvor de har muligheden for at opnå disse minimumskrav, der gør at de som ryttere kvalificere sig til at have muligheden for at repræsentere deres nation. 

De skal ride individuelt
Foruden de uddelte holdpladser er yderligere 15 individuelle pladser uddelt, hvor maksimalt en ekvipage fra hvert land kan kvalificere sig. FEI's olympiske ranglister udregnes udfra de 15 bedste resultater for hver enkelt ekvipage i rankingklasser i perioden fra 1. januar 2019 til 31. december 2019. 

I gruppe A (Nord-Vest Europa) har Emil Hallundbæk sikret Danmark en plads, det samme har Geir Gulliksen sikret Norge. I Gruppe B (Syd-Vest Europa) har Emanuele Gaudiano sikret Italien en plads, mens Luciana Diniz har sikret Portugal en plads. I gruppe C (Central og Østeuropa) har Kristaps Neretnieks sikret Letland en plads, mens Wojciech Wojcieaniec har sikret Polen en plads. Ahmed Saber Hamcho fra Syrien og Hani Bisharat fra Jordan har sikret deres nationer en plads i gruppe F (Mellemøsten og Afrika). I gruppe G (Sydøstasien og Oceanien) har Jasmine Chen sikret Kinesisk Taipei (Taiwan) en plads, mens Mathilde Karlsson har sikret en plads til Sri Lanka. I gruppe D og E har Columbia, Den Domikanske Republik, Canada og Chile hver fået en individuel plads ud fra den totale placering i Pan-American Games. Ydermere har den nation der rangerer højest på den samlede olympiske rangliste, foruden de nationer ovenfor, opnået en plads. Det betyder at Spanien sikrer sig en plads, da Eduardo Alvarez Aznar rangerer som nr. 4 efter Emanuele Gaudiano (ITA), Luciana Diniz (POR) og Emilio Bicocchi (ITA). 

Det er ikke nødvendigvis de ryttere der har opnået pladserne der kommer afsted, eftersom deres kvalifikation betyder at deres nation opnår en plads, og dermed er det op til de forskellige forbund fra de forskellige nationer at udtage de ryttere der skal afsted. 

Se alle olympiske ranglister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen