De danske kuske fik, hvad de kørte efter

17-08-2020 16:06

Jørgen Konge

Kvalifikationsstævnet frem mod et VM i 2021 er i hus for de danske kuske, som drog til Holland for at starte internationalt i weekenden 

Copyright Ridehesten.com
Niels Schelde-Petersen, Vestjysk Køre Selskab, blev placeret som nr. 8 i dagens forhindringskørsel. Lene, hans kone er groom. Foto: Jørgen Konge
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske kuske kom, hvad de var kørt derned efter til det internationale kørestævne i Exloo i Holland, som blev afviklet i weekenden. De kom nemlig hjem med opkvalificeringer til VM og god erfaringer for deres ponyer.

Forhindringskørslen i dag var måske ikke den største succes for de danske kuske, men Niels Schelde-Petersen, fra Vestjysk Køre Selskab kom dog ind på en 8. plads. Ingen bolde røg ned, men han fik fejl på overskredet tid, i alt 7,59 strafpoint.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Birgitte Jensen fra Midtjysk Køre Selskab kørte også en nul runde, men fik 15,96 strafpoint på tid. Men det vigtigste for hende er, at det første kvalifikationsstævne af to er i hus frem mod VM i 2021.

Alis Søgaard Jensen kan nu kalde sig 3* kusk, og det gælder uanset om man vil være kusk på et 1-, 2- eller 4-spand og størrelsen på trækdyrene kan hun også selv bestemme, om det skal være pony eller hest.

De to øvrige kuske Karina Blaabjerg og Lise Halkjær, har også den første kvalifikation i hus for et kommende VM i 2021. Det sidste kvalifikationsstævne skal afvikles i VM året, altså til næste år.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen