De danske damer dominerer feltet

03-08-2023 14:48

UVM i dressur: Snart halvvejs igennem den indledende 5-års klasse har to DV-hopper og deres kvindelige ryttere taget teten

Copyright Ridehesten.com
Quinn G. og Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første danske ekvipage i 5-års klassen var vinderen af Blue Hors Unghestechampionatet 2023 i Herning, Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet) med Betina Jæger i sadlen. Den røde hoppe entrerede banen som en dansende dronning med sin besnærende trav. Desværre gjorde spændinger det svært at komme frem i trav fra indridningsparaden, men da først Quinn og Betina genfandt melodien, så startede magien:

Udtryksfuld og letbenet trav med flotte overgange, taktfast og rummelig skridt, energisk galop og hele vejen igennem en ubesværet hest, der reagerer korrekt på lette hjælpere fra sin dygtige rytter. Det var en sand fornøjelse, og dommerne kvitterede med 8,8 for trav, 8,5 for skridt, 9,0 for galop 8,8 for ridelighed og 9,0 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 88,2 point og en foreløbig føring.

Inden for en halv time overtog et andet dansk par føringen, nemlig Årets dressurbetonede hoppe i Dansk Varmblod i 2021 Valerie B e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen) redet af Anne-Mette Strandby Hansen, der leverede endnu en dansk pragtpræstation:

Et flot flow i travprogrammet med markerede overgange, stor og smidig skridt, en kraftfuld galop, dejligt igennem kroppen og hele vejen igennem stor lydighed. Dommerne (heriblandt danske Susanne Baarup Christensen ved C) var slet ikke i tvivl om hoppens overlegne kvalitet og gav 9,7 for trav, 9,5 for skridt, 9,5 for galop, 9,0 for ridelighed, 9,7 for kapacitet og samlet 9,48 og i front af feltet.

Copyright Ridehesten.com
Det svenske par, Skyline to B under Carl Hedin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Opdatering:

En svensk ekvipage har kilet sig ind mellem de danske damer. Det er svensk varmblodshingsten Skyline to B e. Blue Hors St. Schufro/ Ampère redet af sin ejer Carl Hedin. I modsætning til Quinn G., som Skyline to B overhalede, kunne man ved hingsten ønske lidt mere hurtighed fra jorden med bagbenene og lidt mere lethed. Hingsten, der til tider stod rigeligt højt i nakken, brillerede med en uovertruffen smidighed igennem kroppen og en kæmpestor og gennemsprunget galop. Dommernes begejstring afspejles i kapacitetskarakteren på 9,2, mens det blev til 8,8 for trav, 8,7 for skridt og 9,5 for galop samt 8,6 for ridelighed, der reflekterer hingstens til tider høje placering af nakken.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen