De avler internationale DV-springheste

08-02-2016 13:55
Avl

Ægteparret Hanne Benrud og Knut Erik Halvorsen driver med stor succes avl af springheste i Østfold i Norge. De satser på det internationale marked, og har derfor valgt at avle i Dansk Varmblods regi

Copyright Ridehesten.com

Hanne Benrud og Knut Erik Halvorsen har avlet siden 2001, og det har næsten udelukkende været springheste, selvom Hanne rent faktisk er aktiv dressurrytter. I årenes løb har de registreret deres afkom i forskellige avlsforbund som bl.a. Norsk Varmblod og Svensk Varmblod.

– Vi finder Dansk Varmblod mere professionel og med en mere international profil. Derfor passer det bedre til avlere som os, der prøver at drive avlen lidt professionelt. I en handelssituation, synes vi, at det er en fordel at have en DV-hest, fortæller Hanne og Knut Erik, der sammen driver stutteriet Stall Johnsten på Johnsten Gård, som er Knut Eriks barndomshjem.

På anbefaling fra den norske springrytter Christian Anfinsen købte Knut Erik en af sine første avlshopper; den belgiske Roshana M efter Darco-sønnen Jimtown og med Concorde som morfar.  Hoppen var drægtig med den internationale konkurrencehingst Winningmood, hvorfor Knut Erik valgte at købe hende ubeset. Roshanas andet afkom i Norge, Royal Butterfly e. Tobajo Picez blev kåret hingst i Norsk Varmblod og blev flere gange topplaceret i Breeders i Norge. Han blev solgt til en nordmand, der flyttede til Danmark. Herefter blev Royal Butterfly via Lars Trier Kjøller solgt til Absolute Horses.

I dag går hesten 155 cm klasser og har under Andreas Schou gået stævner i Arezzo, Odense, Helsinki, Verona, Oldenburg, Zuidbroek og London Olympia.

– Det er en stor præstation for os som avlere, og vi prøver så vidt muligt at følge med, når Royal Butterfly er til stævne, fortæller Hanne og Knut Erik.

Læs meget mere om stutteriet Stall Johnsten i det seneste nummer af magasinet Ridehesten, hvor vi har besøgt DV's norske region.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen