Danske wildcards til Falsterbo

09-07-2024 15:13

To danske U21-springryttere er via wildcards blevet udvalgt til at ride til Falsterbo Horseshow, og de har begge efter dagens kvalifikation redet sig ind i finalen i morgen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Forud for det store svenske stævne Falsterbo Horseshow, som kører hele denne uge, havde stævnet tildelt to wildcards til U21-springklasserne til Danmark, hvor Dansk Ride Forbund derefter havde mulighed for at tildele disse til to ryttere. De to danske springryttere Emma Ponsaing og Victoria Sophia Hjorth-Madsen blev udvalgt og skulle dermed en tur til det sydvestlige Sverige, hvor de i dag har været til start i kvalifikationsklassen i Theault Ungdoms Grand Prix

Victoria Sophia Hjorth-Madsen, der er en del af den danske U21-bruttotrup i springning, red på DV-vallakken Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat (opdr. Ole Christensen) en fejlfri tur over de 140-145 cm høje forhindringer. Det sikrede dem fjerdepladsen i tiden 62.94 sekunder ikke langt fra den svenske vinder Moa Behrens' tid på 61.17 sek.

Emma Ponsaing, som ligeledes er en del af U21-bruttotruppen, fik et enkelt nedslag efter en ellers flot tur på La Chance de Jade e. Lord If de Chalusse/ Corlando (opdr. Capa City Horses), som er en rutineret 14-årig DV-vallak. 

Copyright Ridehesten.com
Emma Ponsaing og La Chance de Jade er også videre til finalen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Stor oplevelse at ride til Falsterbo
Det er første gang, at de to unge springryttere rider i Falsterbo, og det er en særlig oplevelse. Victoria sætter nogle ord på oplevelsen efter dagens klasse:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har hørt rigtig meget godt om stævnet og atmosfæren og ikke mindst om det fantastiske springstadion på græs, som vi jo ikke har magen til derhjemme. Det er ikke helt let at få lov at ride heroppe, så Emma og jeg synes faktisk, at det er ret sejt, at vi nu er her, lyder det fra Victoria, der fortsætter:

Jeg var lidt betænkelig ved at skulle ride på græs, da det er 2-3 år siden, jeg sidst har redet på græs. Men banen er helt super, og Catwalk føltes mega fin her i kvalifikationen, udtaler Victoria, der altså skal ind på den stemningsfulde græsbane igen i morgen, når finalen i ungdomsspringklassen afvikles.

Se herunder Victorias ridt i dag:

Start- og resultatlister.

Klassens resultat.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner