Danmark nr. 2 i Falsterbo

13-07-2024 17:14

I dag har de danske dressurryttere været på banen ved det prestigefyldte Falsterbo Horseshow. Her har danskerne været på banen i Grand Prix, som også var Nations Cup for hold. Her klarede de danske ekvipager sig godt, både individuelt og som hold

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Uno Day Sun var bedste danske ekvipage i den individuelle konkurrence i dag, og var ligeledes med til at sikre dansk sølv i Nations Cuppen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige nu løber Falsterbo Horseshow af stablen, hvor flere danske ekvipager allerede har været i ilden. Blandt andet har Cathrine Laudrup-Dufour vundet tre ud af tre klasser indtil videre, og i dag skulle det danske Nations Cup hold så i ilden, hvor det blev til placeringer både individuelt og for hold. 

Trods et voldsomt uvejr, der har tvunget arrangørerne af Falsterbo Horseshow til at revurdere tidsplanen, startede Grand Prix'en som programsat, klokken 11.15 i formiddags. Her var tre danske ekvipager til start, hvoraf to af dem formåede at ride en individuel placering hjem. Ingen af dem kunne dog slå de stærke tyskere, der satte sig på både første-, anden- og tredjepladsen. Bedst af dem alle var dog Helen LangehanenbergFacilone Frh e. Fürstenball/ de Niro. Parret red et stabilt program og blev belønnet med klassens suverænt højeste procent, nemlig 73,674%. 

Copyright Ridehesten.com
Helen Langehanenberg på Facilone Frh var i dag bedst. Her ses tyskeren på hesten Golden Romance Malleret PS. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Andenpladsen gik til landskvinden, Carina Scholz på vallakken Tarantino 5 e. Toronto/ Carbid. Parret red ligeledes et flot program til 71,174%, hvilket var nok til at sikre dem andenpladsen. Tredje bedste resultat gik til endnu en tysk ekvipage, nemlig Evelyn Eger på hoppen Tabledance 3 e. Totilas/ Rimini. Parret red til 70,413%, hvilket sikrede dem tredjepladsen. Dermed var det også sikkert - Tyskland var vinder af Nations Cuppen for hold. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Scholz på vallakken Tarantino 5. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige i hælene på Evelyn, kom svenske Tinne Vilhelmson SilfvénDevanto e. de Chirico/ Lorentin. Parret red til 70,000%, hvilket sikrede dem en fjerdeplads i dagens Grand Prix. Herefter var der en dansk ekvipage at finde. Som nummer fem blev det nemlig Kenneth Damgaard på dansk varmblodshoppen Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff. Parret blev i dag belønnet med en procent på 69,762% og dermed en femteplads i dagens konkurrence. Sjette bedst i dag var også dansk, nemlig Anna Kasprzak i sadlen på Rock Star 13 e. Rockwell/ Weinberg. Ekvipagen red til 69,261% og tog klassens sidste individuelle placering. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak i sadlen på Rock Star 13. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Med de danske resultater i dagens Grand Prix, var det også nok til at placere det danske hold på en andenplads i Nations Cup-konkurrencen. Det danske hold bestod udover Anna og Kenneth af en tredje mand, nemlig Joachim ThomsenVichy Pax e. Vivaldi, der i dag red til 65,152%. Det tyske hold, og også vinderholdet opnåede 215,261 point, mens det danske hold opnåede 204,174 point. Tredjepladsen gik til det hollandske hold, der lå lige i hælene på Danmark med 202,478 point. 

Copyright Ridehesten.com
Joachim Thomsen på Vichy Pax. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Se klassens resultatliste her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen