Dressur i leggings duer ikke

06-08-2015 07:58

Ditte Faber

For at opnå den korrekte opstilling er det vigtigt, dressurrytteren får støtte fra de helt rigtige dressurstøvler

Copyright Ridehesten.com

Det er ikke ligegyldigt, hvilke støvler rytteren bruger under dressurarbejdet. Mens springryttere sagtens kan lave galoparbejdet i leggings, forklarer berider Hasse Hoffmann i sin nye lærebog: Dressur med hjerte og forstand, at leggings langt fra er optimale for en dressurrytter. En dressurstøvle skal være stiv for at give den fornødne støtte ved anklen.

- Omvendt må ridestøvlen heller ikke være for stiv og tyk. Den optimale ridestøvle har en lidt tyndere inderside, ind mod hestens sider, så man kan føle hesten gennem støvlen. Det er den stivere og lidt tykkere yderside, som skal give støtten til rytterens ankel, understreger Hasse Hoffmann. 

Under dressurarbejdet vil rytteren nemlig komme til at spænde i underschenklen, og resultatet er, at rytteren ikke kan sidde ned i travarbejdet og have ro på schenklen. Rytteren skal have fuld kontrol over sine hjælpere, hvis hesten skal have en chance for at lære og forstå, hvad rytteren vil have den til. Schenklerne, hånden, stemmen og vægten er rytterens fire kommunikationsmidler, og det er afgørende, at de midler bliver brugt som præcise signaler til hesten. En urolig hånd, klaprende schenkler eller manglende balance kan medføre, at hesten misforstår - og måske begynder at ignorere signalerne. Rytteren må så forstærke hjælperne for at understrege budskabet, og det er netop det, vi skal forsøge at undgå, lyder det fra Hasse Hoffmann.

I augustnummeret af magasinet Ridehesten ser vi nærmere på rytterens opstilling og hjælpere, når Hasse Hoffmann forklarer, hvordan ridning går fra at være transport til at blive kunst.
Hasse Hoffmanns bog kan købes her.

Se videopræsentation af magasinet Ridehestens augustnummer herunder.

Videoer

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing