Danske voltigører godt fra start ved EM

01-08-2013 09:08

De danske enkeltvoltigører har lagt stærkt ud ved EM i Østrig. Efter første omgang ligger alle tre danske enkeltvoltigører i top 15 

Dertil fører Rikke Laumann/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z klassen med 0,4 point ned til nummer to og næsten 0,7 point ned til den regerende verdensmester Joanna Eccles/John Eccles/WH Bentley fra England.

Konkurrencerne startede i går onsdag med de individuelle voltigørers obligatoriske programmer. Danmark er i år repræsenteret med tre deltagere i klassen ’Senior individual female’: Sidste års sølvvinder ved VM Rikke Laumann/Lasse Kristensen/Ghost Alfarvad Z, og desuden Kristina Jensen/Lasse Kristensen/ Ghost Alfarvad Z og Sheena Bendixen/Lasse Kristensen/Fruerholms Cato.

Sheena skulle på banen som den allerførste i klassen, og hun lagde ud med et stærkt program, hvor samarbejdet mellem voltigør, longefører og en forholdsvis urutineret hest fungerede super fint i den imponerende hal på Magna Racino i Ebreichsdorf. Hendes program blev belønnet med 7.547 point og en niendeplads efter dagens runde.

Kristina og Rikke skulle på banen i slutningen af klassen. Ghost er ved at være en erfaren hest ved internationale stævner, og han opnåede klassens højeste hestepoint med 8,9 point. Kristina var først på hesten, og hun kørte et fint og elegant program, som blev belønnet med 7.399 og en 14. plads. Feltet ligger meget tæt med kun knapt 0,5 point mellem femte- og 14. pladsen.

I optakten til EM fik Rikke en flot andenplads ved det store CHIO stævne i Aachen, Tyskland, hvor hun bl.a. vandt det obligatoriske program. Så hele hallen blev fuldstændig stille, da Rikkes musik startede. Rikke, Lasse og Ghost leverede en endnu bedre runde end i Aachen, og der var store klapsalver, da pointene kom op på skærmen. Rikke fører klassen klart med 8,685 point.

I dag er hviledag for enkeltvoltigørerne, og i morgen fredag skal de ind og vise deres frie programmer. Efter fredagens runde vil de 15 bedste deltagere være sikret en plads i finalerunderne lørdag og søndag.

Men selvom pigerne holder pause i dag er der stadig dansk deltagelse. Danmark stiller til start i klassen ’Senior teams’ med de regerende danske mestre fra Møllebakkens Rideklub med Lise-Lotte Bjarndahl som longefører på hesten Fabiano. Deres konkurrence starter kl. 13 med det obligatoriske program, og de danske deltagere skal på banen ca. kl. 13:08 som start nr. 2.

Der er mulighed for at følge de danske deltagere på live-stream på www.vaulting2013.com, og desuden sendes konkurrencerne på nettet på FEITV (kræver abonnement).

Kilde: Pressemeddelelse

OBS! Du kan læse meget mere om voltigering og Rikke Laumann i magasinet Ridehestens novembernummer 2012.

Info

Fakta
Voltigering er en hestesport under det internationale rideforbund FEI, hvor udøverne laver gymnastiske og akrobatiske øvelser på heste - lidt ligesom i cirkus, men meget sværere. Der kan være op til tre voltigører på hesten ad gangen, og øvelserne er ofte halsbrækkende at se på. Voltigering startede i militæret tilbage dengang, hvor kavaleriet spillede en vigtig rolle, og hvor det var vigtigt, at soldaterne kunne balancere på hesten i kampsituationer. Voltigeringskonkurrencer består af flere runder, hvor det obligatoriske program viser voltigørerne teknik, mens de frie programmer viser voltigørernes kreativitet, mod, styrke, smidighed og elegance. Danmark har en lang tradition med gode resultater inden for sporten, og i år deltager vi ved europamesterskaberne med tre individuelle voltigører og et hold.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen