Danske topplaceringer i Sint-Truiden

06-04-2024 17:36

De danske ponyryttere sørgede i dag for en dansk top tre med flere flotte præstationer til over 70%, og her lykkedes det også Cecilie Gautier Christensen at tage sejren. Senere på dagen sikrede de danske ungryttere flere danske topplaceringer, hvor det atter blev danskerne der dominerede toppen af feltet

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En flok unge danske ryttere er i denne weekend til ved det internationale stævne i Sint-Truiden i Belgien, og de formår forsat at holde et højt niveau. Både ponyryttere, juniorer, ungryttere og U-25 ryttere er til start ved stævnet, mens Jonas Rasmussen er den eneste danske rytter til start i CDI1*. 

Ponyrytterne var de første på banen i morges, og med flere flotte danske ridt lykkedes det de danske ponyryttere at sørge for en dansk top tre. 

Vinderen af klassen blev Cecilie Gautier Christensen og Tackmann's Cookie e. Can Dance/ Neckar. Parret red til den flotte score på 73,784%, dog var de tre dommere lidt uenige om bedømmelsen med én dommer på 70,946% og en anden dommer på 76,081%. 

På andenpladsen fulgte Filippa Jæger Hensen Crown Charm of Royal e. Casino Royal K We/ Monte Christo, der ligeledes leverede et flot ridt og en score på 71,216%. Ikke langt efter fulgte Alberte Josefine Harsbo Mysterie Check We e. Movie Star/ FS Cracker Jack med en score på 70,270%. 

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Hensen på Crown Charm of Royal. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I løbet af eftermiddagen blev det atter ungrytternes tur til at indtage banen. Også her lykkedes det danskerne at dominere toppen af feltet, da både anden-, tredje- og fjerdepladsen blev besat af danske ryttere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lea Andreassen Torabi formåede igen i dag at ride sig til en andenplads, da hun sammen med sammen med Bergakras Amaranth e. Ampere/ Troll red til 69,755%. 

Copyright Ridehesten.com
Lea Andreassen Torabi og Bergakras Amaranth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Thilde Rude Hare og Fred The Red e. Franziskus FRH/ Floreston I tog klassens næste placering med 68,284%, mens Dagmar Sofie Oxlund og Zwip Zwap Havdal e. Zatcho/ Blue Hors Romanov (opdr. Ole From Christensen) fulgte tæt efter på fjerdepladsen med 68,186%.  

I dagens sidste klasse sørgede Jonas Rasmussen for at ride endnu en sejr i hus for Danmark. Sammen med Bastardos e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Rikke Munk og Hanne Damgaard Jensen) vandt han Intermediare I-klassen, hvor der var 13 ryttere til start. Parret opnåede 69,216%. 

Copyright Ridehesten.com
Jonas Rasmussen og Bastardos. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

I morgen rider både ponyrytterne, juniorerne, ungryttere og U25-rytterne kür. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen