Danske kuske i Holland kæmper for VM-kvalifikation

14-08-2020 19:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Fem danske kuske er kørt til Holland for at deltage i det internationale kørestævne i Exloo. Det er allerede blevet til topplaceringer i dressuren for danske Lise Halkjær 

Copyright Ridehesten.com
De danske kuske, fra venstre Birgitte Jensen, Lise Halkjær Birgitte Blaabjerg og på bukken Niels Schelde-Petersen og ved nærmer pony Alis Sigaard Jensen, samt der hjælpere og groom til højre. Foto: Jørgen Konge
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske kusk Lise Halkjær kørste til både anden og tredjepladsen med henholdsvis 45.84 og 50.26 strafpoint i dressuren for 1-spand kørsel for ponyer til det internationale kørestævne i Holland. Vinderen blev den hollandske kusk Annegreet Zaayer med 45.05 strafpoint, og det beviste bare, at de danske kuske godt kan være med, når det gælder. 

Copyright Ridehesten.com
Lise Halkjær med Kings Anky, som hun besatte 2. pladsen med. Foto: Jørgen Konge

De fem danske kuske er i Holland med forskellige mål.

Kuskene Alis Sigaard Jensen med 1-spand hest og Birgitte Jensen med 1-spand pony er i Holland for at opkvalificere sig til 2*-kuske, da de er for nuværende *1 kuske i det rangeringssystem, som FEI har.

Copyright Ridehesten.com
Karina Blaabjerg hilser af, efter et veludført dressurprogram med Calle Constantin det rakte til en 8. plads. Foto: Jørgen Konge

En opkvalificering kræver, at de kører to internationale stævner uden at blive diskvalificeret. I opkvalificerings fasen er det kun kusken, der tæller. Når kusken så er blevet 2*, kan man kvalificere sig til VM med hest eller ponyer, og der skal hestene præstere en dressur under 65 strafpoint, for at måtte deltage i et VM.  

For de tre andre kuske, som også er i Holland, Lise Halkjær, Karina Blaabjerg, begge med 1-spand pony og Niels Schelde Petersen med 2-spand pony, er det for at opnå kvalificering med deres ponyer, til VM.

Copyright Ridehesten.com
Birgitte Jensen med Lillevangs Loke der fik 69,53 strafpoint
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er VM i 2021 for pony både 1-, 2- og 4-spand. Og alle tre kuske har præsteret en dressur, der gør at den kvalificering er i hus. Den holder dog kun, hvis de ikke bliver diskvalificeret i maratonen eller forhindringskørsel, som køres senere i denne weekend.

Når kvalificeringerne er i hus, er det op til Dansk Køre Forbunds køreudvalg at udvælge, hvem der skal til VM.

I dressuren til stævnet i Holland fik Alis Sigaard Jensen 66,39 strafpoint, Karina Blaabjerg fik 51,93 og 54,19 strafpoint placeret som nummer 5 og 8 af i alt 22 kuske fra 10 lande. Birgitte Jensen fik 69,53 strafpoint. Niels Schelde-Petersen fik 61,65 strafpoint.

Copyright Ridehesten.com
Alis Sigaard Jensen med Shubi, på grund af varmen, var det tilladt at køre uden jakke, sommerpåklædning. Foto: Jørgen Konge

I morgen lørdag køres maraton og søndag forhindringskørsel.

Følg stævnets resultater her. 

Artiklen er skrevet i samarbejde med Jørgen Konge

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner