Dansk Varmblod KRAFFT Eliteskue - det er nu!

24-08-2019 10:34
Avl

Årets helt store avlerfest, Dansk Varmblod KRAFFT Eliteskue, er netop slået i gang. De bedste føl og hopper dyster om årets vindertitler - og så er det i aften, at et af de bedste føl kan blive dit

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Klokken ni indtog det første føl og dets mor opvisningshallen på Vilhelmsborg, hvor der hele formiddagen vises føl i opdelt i spring- og dressurdisciplinerne og ligeledes opdelt i hoppe- og hingsteføl. Alle de deltagende føl er udtaget ved Dansk Varmblods regionale følskuer til at deltage her på Vilhelmsborg. Ved middagstid starter de fire finaler, hvor dommerne skal udpege de fire vinderføl.

I aften er det Dansk Varmblods Elitefølauktion, der afvikles under den store avlerfest. Mange af de 60 auktionsføl deltager netop her i formiddag i konkurrencen om at blive Danmarks bedste – og de resterende kan ses kl. 14.30, når der er fremvisning af auktionsføl. Se her hele kollektionen.

Copyright Ridehesten.com

I morgen gælder det hopperne, og igen er der en opdeling i dressur og springning. Det drejer sig til dels om 2-års hopper, der er kvalificeret igennem Dansk Varmblods 2-års skuer samt enkelte dyrskuer. Desuden gælder det nykårede hopper, der har bestået en rideprøve enten ved sadelkåring eller stationsafprøvning, og disse hopper vil under eliteskuet dyste op opdrættermedaljer i bronze, sølv eller guld. Også her skal der udpeges årets bedste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Opvisningshallen på Vilhelmsborg, Blå Hal, er i anledning af Dansk Varmblods 40-års fødselsdag i år pyntet særlig smukt op, og det er en direkte hyldest til avlerne igennem 40 år, da hallen er prydet med ikke blot store billeder af alle årets hopper men også alle bronze-, sølv- og guldmedaljehopper igennem tiderne.

Netop også i anledning af Dansk Varmblods 40-års fødselsdag afholdes der i eftermiddag en reception for forbundets medlemmer og samarbejdspartnere. Det sker kl. 15.45 foran hovedbygningen, hvor en overraskelse vil blive afsløret.

Tidsplan for eliteskuet.

Et gigantisk landsstævne i dressur og springning finder også sted på Vilhelmsborg i denne weekend med klasser op til Grand Prix og ligeledes masser af championatsklasser mv.

Info

Dansk Varmblods 40-års fødselsdag

I 1962 stiftedes Dansk Sportsheste Avlsforbund (DSA). Dermed var der for første gang i Danmark stiftet et egentligt forbund alene med det mål at fremavle en dansk ridehest. Det var en del år senere, end det var sket i udlandet. Desværre ønskede frederiksborgavlen og oldenborgavlen, der var de naturlige avlsforbund til at udvikle en ridehesteavl, ikke at deltage.
I 1976 blev Danmarks Lette Hesteavl (DLH) etableret, og dermed samledes de rideinteresserede avlsforbund udenfor DSA. De, der samledes i DLH, var oldenborg, frederiksborg, trakehner og til en vis grad Grænseegnens Holstener Hesteavlsforening.
Tilbage i 1968 var DSA så fremsynet at registrere navnet Dansk Varmblod, men det var først ved fusionen mellem DSA og DLH i 1979, at der blev brug for det navn.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen