Fornøjelse og forretning for avl og sport

29-08-2021 10:09

Marie Helene Rigård Rohleder

Den første weekend i september skal traileren pakkes og køres mod Vilhelmsborg til sensommerens største fest for avl og sport: KRAFFT Eliteskue. Her byder Dansk Varmblod på landets bedste føl og hopper indenfor dressur og spring

Copyright Ridehesten.com
Elitefølauktionen i 2019. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så nærmer kalenderen sig med hastige skridt den 4-5 september til det længe ventede KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg. Dansk Varmblod inviterer alle hesteinteresserede til en weekend, hvor du kan opleve landets bedste føl og hopper, se sport på højt plan og erhverve dig et føl til fremtiden. Lørdagen helliges traditionen tro til føllene, hvor landets bedste dressur- og springføl kæmper om de fire titler som årets bedste hingste- eller hoppeføl indenfor de to avlsretninger.

Copyright Ridehesten.com
Årets hoppeføl 2019 Vilard's Frina e. Franklin / Sandro Hit. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Køb dig et føl til fremtiden
Og følfesten stopper ikke her. Danmarks absolut største følauktion, Dansk Hesteforsikrings Elitefølauktion, finder sted på Vilhelmsborg lørdag aften. En lang række håndplukkede kvalitetsføl skal under hammeren, hvor de bedste føl er blevet udtaget via følskuerne landet over. På varmblod.dk og ridehesten.com kan du se video og præsentationer af hele kollektionen. Derudover er Dansk Varmblod vært for et brag af en fest med god mad, masser af festglade avlere og god musik. En fest vi længe har set frem.

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Lady Hamilton e. Dante Weltino/Stedinger opdrættet af Atterupgaard blev Årets Hoppe i 2019. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Damerne i fokus
Om søndagen er der hopper på programmet. Det drejer sig til dels om 2-års hopper, der er kvalificeret igennem Dansk Varmblods 2-års skuer samt enkelte dyrskuer. Desuden gælder det nykårede hopper, der har bestået en rideprøve enten ved sadelkåring eller stationsafprøvning, og disse hopper vil under eliteskuet dyste om opdrættermedaljer i bronze, sølv eller guld. Også her skal der udpeges årets bedste. Hvis du får nok af de smukke hopper, så kan du altid vende blikket mod en af udendørs banerne, hvor der samtidig afvikles landsstævne i dressur og springning. Et stævne som efterhånden er blevet en årlig tradition og glædeligt tilbagevendende begivenhed for mange danske konkurrenceryttere.

Se meget mere her. 

Ridehesten vil som altid være til stede med fotografer og skribenter under hele eliteskuet. I kan se og købe alle billederne på Ridehesten.com efterfølgende.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen