Veline Ask er Årets Springhoppe

11-08-2022 12:12
Avl

Otte nykårede springhopper, der er udtaget til Dansk Varmblods Krafft Eliteskue, har dystet om medaljer, og Årets Springhoppe blev endnu engang en hoppe fra Stutteri Ask

Copyright Ridehesten.com
Kaj Rosenlund modtog billede med sidste års bedste hoppe Vicky Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som avlskonsulent Karina Christiansen gjorde opmærksom på, så bestod holdet af otte medaljeaspiranter af flere familierelaterede hopper. To hopper fra Henrik Hansen, Solrød Strand, er trukket på samme hoppestamme, og det samme gælder for to hopper fra Mundbjerg Horses, Hårlev. De resterende fire hopper var alle fra Stutteri Ask og repræsenterer fire forskellige hoppestammer.

Dommerholdet Johnny Hansen, Signe Wiese og Allan Blomgren blev præsenteret for de otte hopper i løsspringning. Samtlige hopper har aflagt en rideprøve med særdeles godt resultat, og i vurderingen af hopperne tæller udover deres formodede brugsegenskaber og også type og eksteriør.

Copyright Ridehesten.com
Årets Springhoppe Veline Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som repræsentant for Stutteri Ask modtog Kaj Rosenlund et erindringsbillede for Årets springhoppe i 2021, guldmedaljehoppen Vicky Ask.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt de otte unge hopper blev fem tildelt opdrættermedalje i bronze og tre i sølv. Det blev også i år en hoppe fra Stutteri Ask, der løb med den ærefulde titel som Årets springhoppe, nemlig Veline Ask e. Todt Un Prince Ask/ Larimar, der blev tildelt opdrættermedalje i sølv. Avlskonsulent Karina Christiansen udtalte om hoppen.

Det er en tiltalende og moderne sportsmodel, højtstillet og passende ædel med dejlige, store, åbne rammer og god harmoni, godt kønspræg, og smidig overlinje, kraftfuld og smidig  galop med god bæring, springer kraftfuldt med god benteknik og forsigitighed og stor kapacitet. Hun er også meget ridelig og har aflagt en flot rideprøve på 875.

Hele holdet af 2-års springhopper.

Se eliteskuets katalog og startlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen