25-årig UVM-vinder – for anden gang

28-08-2021 18:59

Den  25-årige engelske rytter, Charlotte Fry, der er ansat hos Van Olst Stables i Holland, vandt i dag for anden gang guld ved VM for ungheste. Første gang var i 2018

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Kjento på æresrunde. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved pressemødet i umiddelbar forlængelse af præmieoverrækkelsesceremonien blev Charlotte Fry spurgt om, hvordan det var at komme fra international Grand Prix ved OL i Tokyo til at ride UVM i Verden, og om ikke det så var noget helt andet at sidde på den blot 6-årige Kjento e. Negro/ Jazz, hvortil hun svarede:

– Kjento har lige så meget power som min Grand Prix-hest, og han giver mig en fantastisk følelse, så det har ikke været den store ændring. Mens jeg var i Tokyo er Kjento blevet holdt glad og er blevet let motioneret, så det var en supermotiveret hest, jeg kom til Verden med.

Copyright Ridehesten.com
Det var en følelsesladet oplevelse for Charlotte Fry at vinde igen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

I dag opnåede Kjento intet mindre end fire 10-taller for trav, galop, ridelighed og kapacitet, og Charlotte fortalte:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Da 10-tallerne kom på stribe, blev jeg lidt følelsesmæssigt overvældet, så hvis I så mig fælde en tåre, var det bare af glæde. Jeg elsker virkelig den hest.

En af journalisterne mindede om, at Charlotte også fra tre år siden vandt UVM på en flot, sort og meget kraftfuld hingst, der galoperede til et 10-tal, og spurgte om forskellen på de to hingsten. Her måtte Charlotte grave dybt for at komme på et svar, men kunne simpelthen ikke give et bud på en forskel.

– Undskyld, her er jeg helt blank. De er meget ens, og jeg kan slet ikke komme i tanke om, hvad der adskiller dem. De er begge fantastiske at arbejde med fra jorden og fra sadlen. Jeg kan simpelthen ikke på stående fod komme på en forskel.

Copyright Ridehesten.com
WBFSH's præsident er Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, der deltog i den officielle præmieoverrækkelse og efterfølgende pressekonference. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen